AcasăNewsVictor Ponta ii raspunde dur lui Vladimir Putin: "Doar 25% din gazele...

Victor Ponta ii raspunde dur lui Vladimir Putin: „Doar 25% din gazele consumate de Romania provin din Rusia”

Atacul lui Vladimir Putin, presedintele Rusiei, care ii ameninta pe sefii statelor din Uniunea Europeana cu sistarea alimentarii cu gaze, nu a ramas fara urmari.

Intr-o contra fara precedent, Victor Ponta, premierul Romaniei, a precizat ca tara noastra, in mare masura, nu mai sta la mana Rusiei in ceea ce priveste alimentarea cu gaze.

„Cele mai multe dintre tari depind 100% de importul de gaze din Rusia. Din fericire, Romania depinde doar in proportie de 25%. Si cum am avut o iarna calda, avem resurse pentru a face fata pe o perioada lunga, in cazul in care rusii decid sistarea alimentarii cu gaze pentru UE” a fost mesajul lui Victor Ponta transmis joi seara.

In plus, premierul sustine ca, in curand, Romania isi va dezvolta capacitatile de extractie si stocare astfel incat dependenta noastra de gazele rusesti sa fie 0.

Victor Ponta pariaza pe zacamintele mari de gaze descoperite in Marea Neagra si pe eventuala extractie a gazelor neconventionale, insa premierul anunta ca ambele variante sunt inca in faza de explorare.

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a transmis, joi, o scrisoare deschisa presedintilor de tari din Uniunea Europeana. Putin ii instiinta pe acestia ca Ucraina a intarziat plata unei datorii de doua miliarde de euro, pentru gazele rusesti primite, si ca Gazprom ar putea decide, in curand, sa sisteze alimentarea cu gaze catre tarile UE.

author avatar
Cristi Ionita
648 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger