AcasăNewsVictor Ponta fata cu Junii Corupti din PSD

Victor Ponta fata cu Junii Corupti din PSD

Victor Ponta si Robert Negoita, doi tineri model

Dan Sova, Robert Negoita, Nicolae Banicioiu sau Cristian Rizea sunt oameni de care presedintele PSD fie se desolidarizeaza, fie demisioneaza. Victor Ponta este somat de liderul tineretului PSD Cluj sa ia o atitudine transanta fata de gruparea de tineri suspectati de coruptie si imoralitate, inclusiv de Departamentul de Stat american.

Victor Ponta si Robert Negoita, doi tineri model

Presedintele Organizatiei de Tineret a PDL (OTPDL) Cluj, Radu Moisin, i-a cerut, luni, liderului PSD, Victor Ponta, sa se desolidarizeze de faptele unor colegi tineri din partid, asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie sau comportament indecent, iar in caz contrar sa demisioneze din functie. Moisin a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca faptul ca Ponta tolereaza faptele unora dintre acesti tineri constituie „un pericol la adresa democratiei reale”.

„Am analizat activitatea celorlalte organizatii de tineret ale partidelor si ii solicit presedintelui PSD, Victor Ponta, fie sa se desolidarizeze de gruparea de tineri pe care a promovat-o la nivel national, compusa din Dan Sova, Cristian Rizea, Nicolae Banicioiu, Robert Negoita, si le sugereaza sa se puna la dispozitia organelor de ancheta ale statului, fie sa isi depuna demisia din functie. Faptul ca Ponta tolereaza faptele unora dintre acesti tineri constituie un pericol la adresa democratiei reale. Cetatenii nu au nici o alternativa viabila din moment ce intreaga conducere a PSD la nivel national este lovita de un flagel de coruptie foarte adanc infiltrat”, a spus Moisin.

Potrivit acestuia, Departamentul de Stat al SUA si-a exprimat recent „ingrijorarea” fata de implicarea unor politicieni de rang inalt in scandaluri de coruptie sau care vizeaza prostitutia.

„Referirile indirecte la politicieni precum Nicolae Banicioiu, liderul TSD, sau Robert Negoita constituie un motiv de ingrijorare. De asemenea, s-a descoperit de DLAF o frauda la Autoritatea pentru Tineret si Sport, care a fost condusa de deputatul PSD Cristian Rizea, de 3 milioane de euro, pe care o va rambursa Romania”, a spus Radu Moisin.

Liderul OTPDL Cluj l-a acuzat pe presedintele PSD, Victor Ponta, „ca a reusit sa acopere faptele grave de care se face vinovat Cristian Rizea”, desi era seful OLAF in Romania si sef al Corpului de Control al Guvernului.

Radu Moisin a adaugat ca un alt mecanism de finantare la nivelul tinerilor PSD il reprezinta afacerile lui Dan Sova, care a reusit sa impuna „un monopol de consultanta juridica pe sistemul minier”.

„Societatile din acest sistem minier inregistreaza pierderi de zeci de milioane de euro, dar isi permit sa plateasca consultanta juridica de milioane de euro unui cabinet de avocati, care lucreaza 27 de ore din 24. Eu sunt jurist, dar nu am reusit asa ceva, dar gruparea Sova din PSD a reusit acest lucru”, a conchis Radu Moisin.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a primit o invitatie de la ANAF, in care era solicitat sa se prezinte in 24 iunie la sediul ANAF, cu declaratiile de venit pe 2007 si 2008 si cu registrul jurnal de incasari si plati. Adresa apartinea Directiei Generale a Finantelor Publice a municipiului Bucuresti, Activitatea de Inspectie Fiscala, Serviciul de Inspectie Fiscala Persoane Fizice.

Presedintele PSD era avertizat, in finalul invitatiei, ca neprezentarea la ANAF constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, cu exceptia cazului in care nu sunt intrunite elementele constitutive ale unei infractiuni.

Invitatia primita de Ponta era datata 20 iunie 2011, zi in care doua cotidiene centrale relatau ca un control facut de ANAF la complexurile energetice Turceni si Rovinari ar fi demonstrat ca firma de avocatura condusa de senatorul Dan Sova, din care a facut parte si Victor Ponta ca „senior partner”, a incasat ilegal 4,4 milioane de lei. Potrivit relatarilor presei, in raportul facut de ANAF se concluzioneaza ca mai mult de jumatate din banii incasati de SCA „Sova & Asociatii” de la Turceni si Rovinari – 4,4 milioane de lei din 7,1 milioane, au fost platiti necuvenit in baza unor contracte intocmite defectuos, prin incalcarea prevederilor OUG 34/2006, privind achizitiile publice.

In 24 iunie, senatorul PSD Dan Sova declara ca fosta sa firma „Sova si asociatii” a adus beneficii de cateva zeci de milioane de euro societatilor Rovinari si Turceni, el nefiind insa angrenat in serviciile juridice respective.

Sova afirma ca a fost parte din „Sova si asociatii” pana la mijlocul lui 2009.

Contractele pe care firma respectiva le-a incheiat pentru servicii juridice au fost semnate in martie 2007 cu complexul Rovinari si in iulie 2007 cu Turceni.

El preciza ca nu a lucrat in cadrul acestor contracte decat in doua ocazii, o intalnire la AVAS si una prin care s-a facut o tranzactie intre Turceni si ICM (Societatea Comerciala pentru Inchiderea-Conservarea Minelor). „Am fost in Targu-Jiu de doua ori in viata mea. (…) Eu nu am participat la contractele respective, dar imi pare rau, pentru ca m-as fi acoperit si eu de gloria de care s-au acoperit colegii mei”, afirma senatorul PSD.

 

701 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger