AcasăNewsVictor Ponta este in conflict cu CSM!

Victor Ponta este in conflict cu CSM!

Conflict la nivel inalt! Consiliul Superior al Magistraturii a atacat la Curtea Constitutionala a Romaniei o ordonanta de urgenta emisa de Guvernul Ponta care reglementeaza procedura de selectie a judecatorului roman la CEDO.

CSM a trimis o scrisoare la CCR prin care se solicita solutionarea conflictului dintre CSM si puterea executiva. Se cere modificarea procedurii privind selectarea judecatorului roman care va reprezenta Romania la CEDO. CSM reclama faptul ca principiul separarii puterilor in stat si Constitutia au fost incalcate.

Presedintele CSM a facut sesizarea in calitate de titular al dreptului de a sesiza Curtea Constitutionala cu rezolvarea  unui conflict juridic de natura constitutionala, in temeiul dispozitiilor articolului 146 litera e din Constitutie, republicata, ale articolului 34 si urmatoarele din Legea 47/1992 privind organizarea si funcţionarea Curtii Constitutionale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum şi ale articolului 24 alineatul 3 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, arata RTV.

author avatar
Anca Murgoci
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger