AcasăNewsVictor Ponta: "E posibil ca provocarile violente sa vina din partea Puterii!"

Victor Ponta: „E posibil ca provocarile violente sa vina din partea Puterii!”

Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la Strasbourg, ca se astepta ca Traian Igas sa demisioneze din functia de ministru al Internelor si ca provocarile violente de la proteste ar putea veni din zona puterii.

Victor Ponta

Ponta a spus ca reactia PDL la protestele din ultimele zile arata ca partidul de guvernamant este „autist si surd la ceea ce se intampla”. El a afirmat ca se astepta ca Traian Igas sa demisioneze din functia de ministru al Administratiei si Internelor .Presedintele PSD a declarat ca in mai putin de 24 de ore, petitia lansata online pentru suspendarea lui Traian Basescu a fost semnata de 40.000 de oameni.

Ponta s-a aratat ingrijorat de „provocarile” care au dus la acte de violenta la protestele din marile orase si a afirmat ca „este posibil” ca aceste provocari sa fi fost inscenate de „oameni ai regimului Basescu” pentru a compromite protestele democratice. Presedintele PSD a afirmat, raspunzand unor intrebari, ca deocamdata USL nu se va implica in proteste, urmand ca acest subiect sa fie discutat miercuri de liderii Uniunii. Pe de alta parte, el a spus ca daca actuala majoritate parlamentara nu va accepta convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, USL nu exclude „nicio forma de protest”, insa nu a oferit detalii.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, intr-o conferinta de presa de luni, ca a convocat Centrul National de Conducere a Actiunilor de Ordine Publica. Igas a anuntat si ca le-a cerut „sefilor de arme” din Ministerul Administratiei si Internelor care gestioneaza protestele sa actioneze cu „mai multa implicare, mai multa fermitate”. Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, luni, intrebat daca PDL este multumit de masurile luate de Traian Igas, ca PDL sustine Guvernul si cere Executivului „sa dea dovada in continuare de fermitate in aplicarea legii” cand este vorba despre aspecte violente ale manifestatiilor.

author avatar
Ciprian Purice
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger