AcasăNewsVictor Ponta: "E o catastrofa nationala. Putem pierde miliarde de euro!"

Victor Ponta: „E o catastrofa nationala. Putem pierde miliarde de euro!”

La sedinta saptamanala a Guvernului, premierul Victor Ponta s-a plans de situatia catastrofala pe care Romania o inregistreaza la achizitii facute din fonduri UE.

Proiecte de sute de milioane de euro sunt blocate de contestatii, iar tara noastra risca sa piarda investitii semnificative ce ne-ar fi putut ajuta la imbunatatirea infrastructurii.

„La fondurile europene, mi-am asumat ca trimitem in aceasta sesiune pachetul legislativ cu achizitiile. E o catastrofa nationala ce se intampla cu achizitiile, ani de zile stam: CNSC, Curte de Apel, se retrimite si ne ajunge cutitul din 31 decembrie la os si noi tot suntem in contestari. Proiecte de sute de milioane de euro care de doi ani, de trei ani se plimba intre instanta, CNSC si autoritatile contractante”, a fost mesajul transmis de Victor Ponta.

Premierul se vaita ca, pe langa posibilitatea de a pierde banii pe care Uniunea Europeana i-a pus de o parte, pentru investitiile din Romania, esecul inregistrat la acest capitol poate reprezenta si un semn negativ dat posibililor investitori straini care nu ar mai avea incredere in tara noastra, ceea ce s-ar traduce, practic, in pierderi de miliarde de euro.

author avatar
Cristi Ionita
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger