AcasăNewsVictor Ponta, dupa referendumul din Grecia: "Situatia Romaniei nu seamana deloc cu...

Victor Ponta, dupa referendumul din Grecia: „Situatia Romaniei nu seamana deloc cu cea de acolo”

Situatia din Grecia a fost analizata pe larg de premierul Victor Ponta, prin intermediul unui mesaj postat pe o celebra retea de socializare.

Aflat inca in Turcia, unde inca se recupereaza dupa operatia suferita la genunchi, Ponta a tinut sa precizeze, in primul rand, ca „situatia din Romania nu se compara deloc cu cea din Grecia. Nici cu bune, nici cu rele”.

Pe de alta parte, Victor Ponta pare sa tina partea Greciei precizand ca „Grecia reprezinta o democratie functionala si asta trebuie respectat si chiar admirat. Ii detest pe talibanii sau macelarii sociali care demonizeaza un popor doar pentru ca uneori indrazneste acel popor sa aiba alta parere decat ei. Grecia este parte esentiala a Europei/ grecii au nevoie de UE, dar si UE are nevoie de Grecia. Solutia este doar impreuna si doar prin dialog si respect, nu prin decizii unilaterale”.
Victor Ponta afirma ca „Romania a trecut cu bine de criza din 2009-2011” si este de parere ca „nici situatia din Grecia, nici cea din Ucraina sau cea din Siria nu pot perturba directia pozitiva a Romaniei”.

Nu in ultimul rand, Victor Ponta anunta ca „Romania a se afla in al patrulea an consecutiv de crestere economica sustenabila (locul 1 in Europa pe ultimul trimestru), somaj sub media europeana, pace sociala si stabilitate guvernamentala, o Agentie fiscala in modernizare si eficienta, sistem bancar puternic si bine supravegheat de BNR, potential economic de crestere si dezvoltare care se pune in valoare prin ultimele masuri adoptate (in special Codul Fiscal)!”.

Premierul se teme de un singur lucru: „Exista un pericol urias care poate strica tot, in buna traditie a Mesterului nostru national Manole: batalia haotica si irationala a unor romani contra altor romani, respectiv foamea oarba de ciolan a celor care au mai fost la putere si au folosit-o rau sau a celor care au primit deja mult pe degeaba si vor si mai mult neavand habar ce sa faca cu acea putere! O sa vedem in curand daca si de data asta vom strica tot cand este bine sau putem sa rupem acest blestem national”.

author avatar
Cristi Ionita
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger