AcasăNewsVictor Ponta, dupa intalnirea cu ministrul german de Externe: "Impreuna sustinem parcursul...

Victor Ponta, dupa intalnirea cu ministrul german de Externe: „Impreuna sustinem parcursul european al Republicii Moldova”

Premierul Victor Ponta s-a intalnit luni, la Bucuresti, cu Frank Walter Steinmeier, ministrul de Externe al Republicii Federale Germania.

Cele doua parti au vorbit, in special, despre colaborarea excelenta pe care Romania si Germania o au din punct de vedere economic. Premierul Victor Ponta a afirmat ca „Germania este principalul partener economic al Romaniei, cu care avem o relatie de colaborare excelenta – mai ales pe teme precum promovarea invatamantului dual”.

De asemenea, Victor Ponta a prezentat performantele economiei romanesti si masurile luate de Guvern pentru incurajarea investitiilor. Printre altele, Victor Ponta s-a laudat ca „am preluat in 2012 o rata de absorbtie a fondurilor europene de 7% si astazi suntem la 55%”.

Nu in ultimul rand, cele doua parti au abordat, in timpul discutiilor, si situatia din vecinatatea estica, respectiv conflictul armat de la granita Ucrainei cu Federatia Rusa. Concluzia intalnirii este ca „impreuna trebuie sa sustinem parcursul european al Republicii Moldova si sa sprijinim Republica Moldova pe drumul sau spre modernizare si reforma si implementare a Acordului de Asociere”.

author avatar
Cristi Ionita
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger