AcasăNewsVictor Ponta: "Din iunie reducem TVA-ul"

Victor Ponta: „Din iunie reducem TVA-ul”

Deputatii liberali il iau peste picior pe premierul Ponta, purtand bonuri fiscale prinse in piept

Premierul Victor Ponta a anunta, in timpul sedintei de Guvern de miercuri, ca exista posibilitatea ca TVA-ul sa fie redus inca din luna iunie a acestui an.

Initial, guvernantii planuiau sa reduca TVA-ul de la 1 ianuarie 2016. Apoi, la solicitarea investitorilor si a comerciantilor, s-a oferit ca varianta de rezerva 1 noiembrie 2015, cu speranta ca romanii vor putea cumpara mai ieftin produse pentru sarbatorile de iarna.

In cele din urma, miercuri, premierul Victor Ponta a facut un anunt cat se poate de spectaculos. „Avem datele despre incasarile de pe primul trimestru si sunt cat se poate de bune. Asta inseamna ca putem sa devansam masura reducerii TVA. Vom decide care dintre cele două masuri de reducere a TVA este mai util de aplicat inca din acest an (reducerea generala a TVA sau reducerea mai mare a TVA la alimente). Masura o putem adopta chiar din aprilie, urmand sa intre in vigoare de la 1 iunie”, a fost mesajul transmis de premierul Victor Ponta.

Tot in timpul sedintei de Guvern de miercuri urmau sa fie adoptate Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala, documente despre care Victor Ponta sustine ca „reprezinta un proiect foarte important atat pentru companiile care creeaza locuri de munca si dezvoltare economica, dar si pentru viata fiecarui cetatean”.

In plus, Ponta este de parere ca „aceste coduri vor defini dezvoltarea noastra economica pentru urmatorii 5-7 ani”.

author avatar
Cristi Ionita
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger