AcasăNewsVictor Ponta: Decizia Curtii Constitutionale este corecta

Victor Ponta: Decizia Curtii Constitutionale este corecta

Victor Ponta si Dan Sova, speriati degeaba

Primul ministru Victor Ponta a declarat ca decizia Curtii Constitutionale, de amanare a deciziei privitoare la validarea referendumului, este una corecta, pe care o va respecta.

Victor Ponta si Dan Sova, speriati degeaba

Victor Ponta, premierul Romaniei, a catalogat decizia Curtii Constitutionale (CCR) de amanare a deciziei in privinta validarii referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu, ca fiind justa. Acesta a adaugat ca, pana pe 12 septembrie cate judecatorii CCR vor stabili soarta referendumului, nu va face comentarii de natura politica.

„Respectam optiunile tuturor romanilor si asiguram partenerii nostri externi, ca si paaa acum, ca in Romania statul de drept si independenta institutiilor democratice nu sunt afectate de disputele cu caracter politic. De altfel, Guvernul Romaniei se va abtine, in perioada urmatoare, de la orice forma de comentariu politic referitor la acesta decizie, pentru a nu interfera in niciun fel in decizia care trebuie sa fie luata, in septembrie, de catre Curtea Constitutionala”, a declarat primul ministru, citat de b1.ro.

Victor Ponta a adaugat ca, pana la acel moment, se va concentra asupra discutiilor care vor avea loc in perioda viitoare cu  reprezentantii FMI, urmand sa acorde un interes maxim programul de guvernare.

„Va continua neperturbata de efectele acestei decizii. Ne concentram in aceasta perioada asupra discutiilor cu reprezentantii delegatiei FMI aflate la Bucuresti si in special asupra discutarii celui mai bun mod de a implementa propunerile noastre privind plata TVA la incasare pentru firmele cu cifra de afaceri sub 500.000 de euro (o masura extrem de asteptata de mediul economic si care va aduce un sprijin pentru 92% dintre companiile din Romania) si eliminarea CAS pentru firmele care angajeaza someri sub 25 sau peste 55 de ani, timp de un an, cu conditia mentinerii slujbelor pentru inca un an (o masura vitala indeosebi pentru combaterea somajului in randul tinerilor)”, a mai spus acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger