AcasăNewsVictor Ponta, dat in judecata de liberali

Victor Ponta, dat in judecata de liberali

Liberalii au anuntat, joi, ca au depus trei actiuni la Curtea de Apel Bucuresti, chemandu-l la judecata pe premierul Victor Ponta.

Membrii PNL il acuza pe premier ca refuza sa declanseze organizarea alegerilor partiale locale si parlamentare pentru o serie de mandate vacante de primari, presedinti de consilii judetene si parlamentari.

„Partidul National Liberal a depus, astazi (n.r. – joi), trei actiuni la Curtea de Apel Bucuresti, in baza Legii contenciosului administrativ, prin care il cheama in judecata pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri partiale la nivelul functiilor de primari si presedinte de CJ vacante, al consiliilor locale dizolvate si al mandatelor de parlamentari”, este mesajul transmis de liberali.

Liberalii solicita instantei sa oblige Guvernul sa respecte legislatia si sa stabileasca data de desfasurare a alegerilor partiale.

De asemenea, liberalii sustin ca „din ratiuni politice, Victor Ponta refuza sa organizeze alegeri partiale pentru functia vacanta de presedinte al Consiliului Judetean Cluj si alte 22 de functii vacante de primari, in legatura cu care a fost depasit termenul legal de 90 de zile pentru organizarea alegerilor locale (din judetele Olt, Dambovita, Tulcea, Ilfov, Buzau, Vrancea, Maramures, Valcea, Bacau, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Constanta, Hunedoara, Salaj, Dolj, Neamt)”.

author avatar
Cristi Ionita
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger