AcasăNewsVictor Ponta: "Daca se face dosar penal pe numele meu, nu mai...

Victor Ponta: „Daca se face dosar penal pe numele meu, nu mai am cum sa raman premier”

Premierul Victor Ponta a anuntat ca nu va mai avea cum sa ramana in functie, daca oamenii legii vor decide sa-i faca dosar penal.

In conditiile in care tot mai multi reprezentanti ai Partidului Social Democrat au probleme cu lege, iar cumnatul sau a ajuns dupa gratii, premierul Victor Ponta isi face si el griji in legatura cu posibilitatea de a fi anchetat.

„Daca se face un dosar penal in care se incepe urmarirea penala impotriva mea, nu mai am cum sa raman premier. N-am cum sa mai raman in functie si sa dau toata ziua explicatii cum e cu dosarul meu penal”, a afirmat Victor Ponta.

Mesajul sau a fost cu trimitere explicita catre rivalii de la Partidul National Liberal care pregatesc schimbarea premierului.

Totusi, Ponta este increzator ca „in 2015 nu schimbam guvernele prin intermediul mijloacelor judiciare”, semn ca premierul se teme ca liberalii vor sa-i „fabrice” un dosar penal.

Victor Ponta le-a transmis un mesaj clar si colegilor din Partidul Social Democrat: „Voi propune la Consiliul National ca toti liderii nationali si locali care se afla in diverse faze ale cercetarii penale sa aiba responsabilitate politica. De exemplu, daca se incepe urmarirea penala nu mai poti fi ministru”.

Consiliul National PSD este programat pentru 20-21 martie, iar Victor Ponta sustine ca „trebuie sa luam decizii dureroare, dar necesare”.

author avatar
Cristi Ionita
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger