AcasăNewsVictor Ponta, confirmat oficial la Bruxelles

Victor Ponta, confirmat oficial la Bruxelles

Premierul Victor Ponta a primit insemnele oficiale de sef al delegatiei la Consiliul European. Acesta va reprezenta Romania in ciuda deciziei Curtii Constitutionale.

Victor Ponta, premierul Romaniei, a fost recunoscut oficial de catre reprezentantii Consiliului European drept sef al delegatiei romane, acesta primind insigna de sef al delegatiie din care fac parte si ministrul de Externe, Andrei Marga, si cel al Afacerilor Exterrne, Leonard Orban.

In urma primirii insemnelor oficiale, conform B1 TV, acesta va avea acces la lucrarile Consiliului European, ce are loc in perioada 28 – 29 iunie.

Victor Ponta va ajunge la ora 14.00 la intalnire, inainte avand prevazuta o intrevedere cu Grupul Aliantei Progresive a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, inclusiv cu presedintele lui, Johannes Swoboda.

Prin decizia de a pleca la Bruxelles, Victor Ponta a incalcat hotararea Curtii Constitutionale care, miercuri, a stabilit ca, potrivit Consititutiei, Traian Basescu va participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, acesta avand insa dreptul sa delege atributia, in mod express, prim-ministrului.

author avatar
Ionut Zgimbau
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger