AcasăNewsVictor Ponta: "CEX al PSD, la sfarsitul lui noiembrie, nu cand vor...

Victor Ponta: „CEX al PSD, la sfarsitul lui noiembrie, nu cand vor unii”

Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca o sedinta a Comitetului Executiv National este programata la sfarsitul lunii noiembrie, iar acest for nu se convoaca de catre oricine.

Victor Ponta

Ponta a spus ca va convoca la sfarsitul lunii noiembrie Comitetul Executiv, principalele puncte de pe ordinea de zi fiind pregatirile pentru alegerile din 2012 si definitivarea listei cu candati la alegerile locale. „Statutul PSD este foarte clar: CEX poate fi convocat de presedinte, de Biroul Permanent sau la solicitarea a jumatate dintre liderii de filiale. Nu se convoaca de oricine. Obiectivul central al CEX de la sfarsitul lunii este pregatirea pentru alegerile de anul viitor si stabilirea candidatilor, pentru ca exista o adresa a secretarilor generali pentru ca pana pe 20 noiembrie USL sa aiba stabiliti toti candidatii la consiliile judetene si primarii”, a precizat Ponta.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, marti, la Realitatea TV, ca le-a scris celor din Comitetul Executiv National PSD, mentionand ca acesta este forul unde poate fi rezolvata situatia de la Senat. „Sper ca acolo ne putem rezolva problemele cu calm”, a spus Geoana. Fostul presedinte al PSD sustine, in scrisoarea adresata membrilor CEX in care solicita convocarea acestui for, ca PSD nu este unit, trece prin „ape tulburi”, iar dezertarile din partid continua.

Ioan Rus: «”Greii” PSD trebuie sa il sustina pe Ponta!»

Comisia de integritate si arbitraj a PSD se va reuni, duminica, la ora 15.00, pentru a discuta situatia lui Mircea Geoana, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare. Presedintele comisiei, Dan Sova, a precizat, miercuri, ca la sedinta comisiei va fi invitat si Mircea Geoana.

Dupa ce comisia va analiza daca Geoana a incalcat statutul PSD, asa cum este acuzat de presedintele PSD, Victor Ponta, va intocmi un raport care va contine articolele statutare incalcate, precum si prevederile referitoare la sanctiunile ce se pot dicta. Mai multi senatori si deputati PSD si-au exprimat, in ultimele zile, pozitia in favoarea excluderii presedintelui Senatului din PSD.

 

author avatar
Ciprian Purice
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger