AcasăNewsVictor Ponta: Basescu va fi mai ranchiunos si mai razbunator

Victor Ponta: Basescu va fi mai ranchiunos si mai razbunator

Victor Ponta, prim ministru, este de parere ca Traian Basescu, odata revenit pe scaunul de presedinte al Romaniei, nu se va gandi la coabitare, ci doar la razbunare.

Primul ministru Victor Ponta a declarat, miercuri noapte, ca reintoarcerea lui Traian Basescu in functia de presedinte al tarii nu va reprezenta sfarsitul confruntarilor dintre el si guvernanti, fiind de parere ca acesta este incapabil de coabitare, urmand a fi „mai razbunator”.

„Nu cred ca Traian Basescu se va schimba daca revine la Cotroceni. Dimpotriva, va fi mai rau, mai ranchiunos, mai razbunator. Cu domnul Boc, ca si cu Mihai Razvan Ungureanu, nu a coabitat, ci i-a stapanit”, a spus Victor Ponta, intr-o emisiune la Antena 3.

Totodata, primul ministru a a anuntat ca el nu va incerca sa ingradeasca prerogativele si atributiile pe care le are presedintele, inca nu va accepa ca Traian Basescu sa se implice in lucrarile Guvernului.

„Cat voi fi prim-ministru, nu-i voi ingradi atributiile presedintelui, dar nu voi accepta vreo interferenta in activitatea Guvernului”, a spus Victor Ponta.

Dat fiind faptul ca demisia Monei Pivniceru nu a fost inca acceptata de catre Consiliul Superior al Magistraturii, primul ministru este de parere ca Traian Basescu este cel care amana numirea ei in functia de ministru al Justitiei.

„Lui Traian Basescu ii este teama de orice om pe care nu-l poate compromite sau pe care nu-i are la mana cu dosare. Ati vazut ca a inceput deja actiunea de compromitere a doamnei Pivniceru”, a declarat Victor Ponta.

Cu toate piedicile pe care le are, premierul anuntat ca nu va renunta la candidatura acesteia, urmand sa o propuna in functia de ministru al Justitiei.

„Voi continua sa o propun pe Mona Pivniceru ca ministru al Justitiei. Nu voi face o alta nominalizare (…) O sa merg la CSM pana se face cvorum sau pana cand Senatul o sa constate ca acesta nu-si indeplineste atrinutiile”, a adaugat Victor Ponta.

author avatar
Ionut Zgimbau
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger