AcasăNewsVictor Ponta: Basescu a fost un negociator foarte slab la fonduri UE,...

Victor Ponta: Basescu a fost un negociator foarte slab la fonduri UE, nu a fost interesat

Premierul Victor Ponta sustine ca Traian Basescu a fost un negociator foarte slab la stabilirea volumului de fonduri europene pentru Romania, pentru ca nu a vrut sa se certe cu nimeni si a acceptat foarte putini bani, dat fiind ca negocierile s-au purtat pentru o perioada in care presedintele nu va mai avea o functie publica.

“Cred ca domnul Basescu nu a fost interesat, a fost un negociator foate slab, nu a vrut sa se certe cu nimeni si, atunci, a acceptat pentru Romania foarte putini bani, pentru o perioada in care domnia sa nu va mai avea nicio functie publica, 2014-2020. Nu l-a interesat la momentul respectiv”, a spus Ponta, la Forumul “Fonduri Europene 2014-2020”, eveniment organizat de Intact Media Group.

Ponta a subliniat ca romanii nu trebuie sa isi faca iluzii ca se vor rezolva prea multe probleme din fonduri europene. “Are foarte putini (bani, n.r.), 21 miliarde de euro in sapte ani, pe o matematica simpla inseamna trei miliarde de euro (pe an – n.r.). Ganditi-va, va rog, la necesitatile Romaniei in toate domeniile, transport, mediu, dezvoltare, resurse umane, infrastructura medicala, infrastructura scolara, pregatirea resurselor umane, locuri de munca pentru tineri, integrarea romilor. Sunt foarte putini bani! Aici sper ca de data aceasta sa fie ultima data cand Romania a fost nedreptatita la nivel european”, a mai declarat Victor Ponta.

Ponta a precizat ca in Acordul de parteneriat pentru 2014-2020, care va fi aprobat miercuri de Guvern, 5,7 miliarde euro au fost alocate infrastructurii de transport rutier, feroviar, naval si aerian, iar 3 miliarde euro au fost alocate pentru mediu, in timp ce pentru crearea de locuri de munca pentru tineri a fost alocata suma de 1,2 miliarde.

author avatar
Alina Costache
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger