AcasăNewsVictor Ponta are un obiectiv clar pentru discutiile cu delegatia FMI: "Vrem...

Victor Ponta are un obiectiv clar pentru discutiile cu delegatia FMI: „Vrem paine!”

Victor Ponta, premierul Romaniei, se pregateste intens pentru o noua serie de discutii importante cu delegatia Fondului Monetar International.

Desi vor luate in calcul mai multe aspecte economice, principala tinta a lui Victor Ponta este reducerea TVA-ului la paine.

Premierul spera ca reprezentantii FMI sa accepte scaderea TVA la paine de la 24% la 9 %, desi aceasta problema a mai fost pusa pe tapet in trecut si s-a lovit de refuzul celor de la FMI.

Romania TV anunta ca de aceasta data delegatia FMI ar putea fi mai maleabila dar, chiar si asa, reprezentantii Guvernului trebuie sa gaseasca solutii pentru a contracara o eventuala scadere a incasarilor din TVA-ul pentru paine.

Victor Ponta joaca totul pe cartea atacului si anunta ca „pentru mine este foarte important sa luam aceasta decizie (n.r. – de reducere a TVA la paine) la momentul rectificarii bugetare”.

Premierul se bazeaza inclusiv pe sustinerea consilierilor sai, Ionel Blanculescu fiind de parere ca „prin aceasta actiune se urmareste indeplinirea a doua obiective: 1. reducerea evaziunii fiscale, care in acest sector ajunge si la 90%; 2. reducerea pretului painii. Cred ca 9% maine va reprezenta mai mult la buget decat 24% astazi”.

author avatar
Cristi Ionita
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger