AcasăNewsVictor Ponta: Am dat afara 30 de angajati care nu faceau nimic,...

Victor Ponta: Am dat afara 30 de angajati care nu faceau nimic, dar trebuie sa ii reangajez. Au castigat in instanta

Premierul Ponta a declarat ca, desi a dat afara 30 de inspectori guvernamentali „care nu faceau nimic”, acum este obligat sa ii reangajeze, dat fiind ca acestia au castigat in instanta dreptul de a fi repusi in functie.

„Aveam 30 de angajati la Guvern care nu faceau nimic. Nu am ce sa le dau de facut, nu am nevoie de ei, se numesc inspectori guvernamentali. Le-am multumit, le-am strans mana, am zis: mergeti in piata muncii! S-au dus, m-au dat in judecata, au castigat, trebuie sa ii reangajez. Nu stiu ce fac cu ei, nu am ce sa le dau de facut, nu am nici macar iarba de tuns in fata Guvernului. Evident ca voi respecta decizia justitiei si ii voi reangaja. Nu imi folosesc, nu i-am dat afara ca sa aduc altii, prieteni de-ai mei, pur si simplu nu aveam ce sa fac cu ei si, sincer sa fiu, atunci cand 3.000 de functionari din ministere au plecat anul trecut, nu s-a simtit in niciun fel, nu s-au prabusit ministerele. Mi-a zis Curtea Constitutionala ca nu am voie si trebuie sa ii iau la loc”, a declarat Ponta, la o conferinta economica.

Premierul a precizat insa ca acesti inspectori guvernamentali sunt platiti din bani publici cu salarii la nivelul prim-ministrului si a subliniat ca exista decizii ale justitiei greu de explicat, dar pe care Guvernul este obligat sa le respecte si sa le aplice.

Tribunalul Bucuresti a obligat Guvernul sa reangajeze 23 de inspectori guvernamentali disponibilizati in vara anului trecut si sa le plateasca despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi pe care ar fi trebuit sa le primeasca, decizia nefiind definitiva.

author avatar
Alina Costache
437 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger