AcasăNewsVictor Ponta a preluat interimatul la Finante

Victor Ponta a preluat interimatul la Finante

Revenit de la Bruxelles, presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri seara, mai multe decrete deosebit de importante.

Iohannis a luat act de demisia lui Darius Valcov din functia de ministru al Finantelor si a semnat decretul prin care premierul Victor Ponta a devenit noul ministru interimar al Finantelor.

Victor Ponta da asigurari ca nu va ramane interimar la Finante decat pana miercuri, cand in sedinta de Guvern urmeaza sa fie adoptat noul Cod Fiscal.

„Voi asuma pana miercuri, 25 martie, interimatul la Ministerul Finantelor Publice! Dupa adoptarea Codurilor Fiscale, voi inainta presedintelui propunerea pentru noul ministru”, a fost mesajul transmis de Victor Ponta.

Exista patru variante de inlocuire a lui Darius Valcov: Viorel Stefan, presedintele Comisiei de Buget-Finante din Camera Deputatilor, Cristian Popa, fost viceguvernator BNR, Ioana Petrescu, fost ministru de Finante si consilier al premierului Victor Ponta pe probleme economice, si Dan Manolescu, secretar de stat la Finante.

Darius Valcov, fostul ministru al Finantelor, a intrat in atentia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat de comiterea mai multor infractiuni in perioada in care era primar la Slatina. Parlamentarii vor decide, saptamana viitoare, daca incuviinteaza inceperea urmaririi penale pe numele lui Valcov si arestarea acestuia.

author avatar
Cristi Ionita
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger