AcasăNewsVictor Ponta a fost desemnat premier. Presedintele Basescu a semnat decretul -...

Victor Ponta a fost desemnat premier. Presedintele Basescu a semnat decretul – VIDEO

Victor Ponta, noul premier

Victor Ponta va conduce noul Guvern. Presedintele Basescu a semnat, in urma cu scurt timp, decretul de desemnare a candidatului USL la functia de prim-ministru.

Victor Ponta, noul premier

In urma consultarilor de la Cotroceni, ce au avut loc luni dimineata, presedintele Basescu a acceptat sa-l numeasca pe Ponta premier. „Se desemneaza domnul Victor-Viorel Ponta in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit Art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

„Ca urmare a faptului ca a existat o singura propunere din partea reprezentantilor partidelor politice si ai minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultarile in vederea desemnarii candidatului la functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul presedinte Traian Basescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la functia de prim-ministru”, se arata in documentul mentionat.

Consultarile de luni dimineata, de la Cotroceni, cu privire la desemnarea viitorului sef al Executivului, au durat aproximativ 30 de minute. Victor Ponta a fost singura propunere din partea formatiunilor politice si a reprezentantilor minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei.

De altfel, inainte de consultarile de la Cotroceni, Ponta a declarat ca procedura e o „formalitate”. „Cred ca acum este momentul sa trecem cat mai repede peste aceasta procedura. E o formalitate, pana la urma, si sa ne apucam de treaba”, a spus premierul Ponta. USL-ul a avut patru reprezentanti la consultari, cate unul din fiecare partid al aliantei – PSD, PNL, PC si UNPR – Victor Ponta, liderul PC Daniel Constantin, secretarul general al PNL Eduard Hellvig si presedintele UNPR, Gabriel Oprea. Delegatia PDL-ului a fost compusa din presedintele Vasile Blaga, prim-vicepresedintii Cezar Preda, Mihai Stanisoara, vicepresedintele Anca Boagiu si secretarul general Gheorghe Flutur. La consultari au participat si liderul PP-DD, Dan Diaconescu, dar si presedintele formatiunii Hunor Kelemen, dar si alti patru reprezentanti.

238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger