AcasăNewsVictor Ponta a anuntat noi modificari in invatamant

Victor Ponta a anuntat noi modificari in invatamant

Victor Ponta a anuntat ca, incepand din anul scolar viitor, vor interveni noi modificari referitoare la clasa pregatitoare, ca a inlocuit, incepand din acest an, grupa pregatitoare.

Nici bine nu a inceput anul scolar 2012 – 2013 primul ministru Victor Ponta a anuntat ca, incepand din anul viitor, vor interveni modificari in privinta clasei pregatitoare.

Mai exact, conform premierului Victor Ponta, dupa un an in care a fost mutata de la gradinita la scoala, aceasta va reveni in forma initiala, locul ei fiind „la gradinita, nu la scoala”.

„Este o placere si o onoare sa fiu aici, si vreau sa le urez succes in primul rand tuturor elevilor incapand deja cu clasa pregatitoare, clasa pe care o vad necesara si utila in cadrul gradinitei si nu in cadrul scolii. Cred ca ne-am grabit putin si cred ca am dat cam mult batai de cap parintilor”, a declarat Victor Ponta, de la Targu Jiu, loc unde a asistat la deschiderea anului scolar, conform realitatea.net.

In cadrul anului scolar 2012 – 1013 s-au inscris aproximativ 3.200.000 de elevi. Dintre acestia, circa 925.000 de elevi sunt cuprinsi in invatamantul primar, numarul incluzandu-i si pe elevii inscrisi in clasa pregatitoare, aproximativ 800.000 sunt elevi de gimnaziu, circa 850.000 sunt cuprinsi in invatamantul liceal si cel profesional si peste 600.000 sunt prescolari.

Clasa pregatitoare care a fost infiintata in acest an a adunat aproximativ 128.000 de copii, in cazul clasei I fiind inscrisi 171.000 de elevi, informeaza Agerpres, citat de b1.ro.

author avatar
Ionut Zgimbau
399 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger