AcasăNewsVictor Pițurcă rupe tăcerea: Nu am semnat nimic din ce mi-au dat...

Victor Pițurcă rupe tăcerea: Nu am semnat nimic din ce mi-au dat procurorii/Ce a mai declarat fostul selecționer – VIDEO

foto: captură video Antena3

Victor Pițurcă a făcut, miercuri, o serie de declarații în fața presei. Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a mers la poliție, pentru a semna controlul judiciar, măsură sub care a fost plasat în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influență.

După ce în ultimele zile situația sa s-a aflat în atenția presei, fostul antrenor al naționalei, Victor Pițurcă, a stat de vorbă cu presa, răspunzând întrebărilor ce i-au fost adresate de către jurnaliști.

Pițurcă Sr., primele declarații în fața presei

„Eu şi fiul meu nu am vândut nicio mască, de lucrul ăsta s-a ocupat altă firma. Alex, băiatul meu a vrut să intre în această afacere şi după ceva timp am vrut să cunosc acești oameni care i-au propus afacerea.

Noi nu am avut legătură cu aceste produse, nu am comis nicio ilegalitate. Eu doar l-am împrumutat pe fiul meu cu bani, să poată să cumpere aceste produse vândute de o altă firmă MAPN-ului.

Alex Piţurcă este implicat pentru că a investit banii mei. Nu am semnat nimic din ce mi-au dat procurorii pentru că nu am treabă cu această afacere”, a declarat Victor Piţurcă, citat de antena3.ro.

Vă amintim că pe 30 ianuarie DNA-ul a anunțat două rețineri în acest dosar. A fost vorba despre Victor Pițurcă și Gabriel Țuțu, director general al CN Romarm SA. Pițurcă Sr. e acuzat de cumpărare de influență, în timp ce Țuțu e acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, trafic de influență în formă continuată și fals intelectual.

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a suspecților:

ȚUȚU GABRIEL, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– trafic de influență în formă continuată,
– fals intelectual;

Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

1. Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).
Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

2. Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, suspectul Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.
În schimbul acestor „servicii” suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.
În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei.

Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

author avatar
Andrei Coman
288 afisari

5 COMENTARII

  1. E dati in chizda ma-si astia de la DNA… Vai steaua lor, de adevaratii mafioti nu se ating.

  2. Vaccinuri neconforme, adică exerimentale, ce, au recunoscut, nu te apără de boală, o dai altora. Nimeni, nimic?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Se sparge buboiul afaceriștilor milionari din SERVICIILE SECRETE. Generalul Dumbravă ar fi „sifonat” tot la DNA!

Se sparge buboiul afaceriștilor milionari din serviciile secrete! Apar noi informații bombă, după audierea la DNA a fostului număr 2 din cadrul Serviciului Român...

Sectorul 4 începe construcția unui teatru în zona de sud a Bucureștiului

Sectorul 4 al Municipiului București continuă să implementeze proiecte care aduc plus-valoare comunității locale și care, totodată, asigură respectarea drepturilor cetățenilor în privința accesului...
proger