AcasăNewsVictor Negrescu: România poate împăca varza și capra la Chișinău 

Victor Negrescu: România poate împăca varza și capra la Chișinău 

Victor Negrescu, fost ministru pentru Afacerile Europene, a transmis că România trebuie să ia o poziție oficială faţă de criza politică din Republica Moldova. Negrescu propune organizarea unei şedinţe CSAT pentru a sprijini detensionarea situaţiei şi menţinerea parcursului pro-european al Republicii Moldova.

Victor Negrescu Sursa foto Twitter

România „nu poate sta impasibilă şi aştepta în timp ce lucrurile se întâmplă în statul vecin şi prieten”, a declarat Victor Negrescu, ales europarlamentar propus de PSD. El a adăugat că că România poate avea un rol de mediator imparţial în această criză politică. „În astfel de momente, avem nevoie de luciditate, dar şi de decizii care să permită soluţionarea rapidă a crizei. România poate juca acest rol de mediator imparţial şi să asigure cea mai bună cale spre o soluţie democratică. Trebuie să trecem peste retorica politică şi să ne gândim la cetăţeni, iar o bună parte din cetăţenii din Republica Moldova se aşteaptă ca România să aibă o poziţie coerentă decisă împreună de toţi actorii instituţionali”, a mai precizat Negrescu.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
170 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnule Negrescu , folosesti termeni: -mediator impartial !
    – actorii institutionali !,
    1)crezi ca va fi vrodata privita Romania versus Basarabia ca un mediator impartial ?
    2)cand a fost Romania luata in serios , in seama pe scena politica de catre actorii institutionali ??.
    3)cum poti pune baza pe un ministru de externe ca Melescanu sa intervina coerent in acest caz cand el n-a fost instarte nici pentru ultimele alegeri sa tina sub control activitatea in ambasadele romanesti din Europa !!.
    4) cate stari conflictuale a mediat diplomatia romaneasca in ultimii 30 de ani ca sa fie recunoscuta ca mediator ??,vezi gafa Viorica Vasilica cu ambasada din Israel !!,v-ati urcat lumea araba in cap ,v-au trimis la plimbare cand va vedeati mare scula pe bascula la ONU !!.
    Domnule Negrescu ,ai ceva legaturi cu diplomatia ??,ori trebuia sa taci .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger