AcasăNewsVictor Ciorbea, propunerea PSD pentru functia de Avocat al poporului

Victor Ciorbea, propunerea PSD pentru functia de Avocat al poporului

Numit, saptamana trecuta, in functia de membru neexecutiv al Consiliului ASF, Victor Ciorbea ar putea deveni noul Avocat al poporului.

Functia respectiva este ocupata, momentan, de Ecaterina Teodorescu, aceasta inlocuindu-l, temporar, pe fostul Avocat al poporului, Anastasiu Crisu, pe 20 decembrie anul trecut.

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a trimis inca de la sfarsitul lunii februarie o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, solicitandu-le sa demareze procedurile pentru numirea Avocatului Poporului, precizand ca nu este justificata prelungirea unei situatii de interimat.

Conform realitatea.net, PSD il sustine pe Victor Ciorbea pentru functia de Avocat al poporului, spre nemultumirea celor de la PDL. De altfel, Ciorbea si-a dat demisia, marti, din Senat, dupa ce a fost ales in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

PDL a sesizat Curtea Constitutionala in acest caz, iar CC va discuta sesizarea pe 30 aprilie. Interesant este ca PDL a atacat la Curtea Constitutionala si numirea in functia de Avocat al poporului a Ecaterinei Teodorescu, dar judecatorii de la CC au decis ca respectiva decizie este constitutionala.

author avatar
Cristi Ionita
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger