AcasăNewsVictimele incendiului de la Ferma Dacilor, identificate pe baza probelor ADN

Victimele incendiului de la Ferma Dacilor, identificate pe baza probelor ADN

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Apar noi informații despre tragedia ce s-a produs ca urmare a incendiului cu urmări cumplite de la „Ferma Dacilor”, din Prahova.

Cele şapte victime carbonizate care au fost găsite de pompieri în urma incendiului devastator de la „Ferma Dacilor” au fost identificate pe baza probelor ADN, au precizat, miercuri, 27 decembrie, surse judiciare, pentru Agerpres.

Conform acestora, anchetatorii au recoltat probe ADN pe care le-au comparat cu mostre luate de la rudele victimelor, cele şapte persoane carbonizate găsite până la acest moment fiind astfel identificate. O a opta persoană dispărută este căutată în continuare.

În paralel, au loc audieri la sediul Poliţiei Mizil.

Citiți și: „Mână criminală” la Ferma Dacilor? Cele trei ipoteze în cazul tragediei în care au murit 6 oameni

DECLARAȚII-ȘOC făcute de Horia Constantinescu (ANPC), acuzat că e prieten cu patronul de la Ferma Dacilor

Se fac cercetări pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi ucidere din culpă

Și tot miercuri, 27 decembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a transmis un comunicat în care se fac mai multe precizări cu privire la ancheta deschisă după incendiul dramatic de la „Ferma Dacilor”. E vorba de dosarul ce vizează incendiul de la complexul turistic din Gura Vadului, sat Tohani, județul Prahova.

Așa s-a aflat că în cauză sunt efectuate cercetări in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi ucidere din culpă

„La data de 26.12.2023, ora 06.00, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că, la Complexul turistic ”Ferma Dacilor”, din comuna Gura Vadului, sat Tohani, jud. Prahova, a izbucnit un incendiu, la fața locului intervenind mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență care au lichidat incendiul.

Cu privire la cele sesizate, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil a fost înregistrat un dosar penal, în vederea efectuării de cercetări.

La aceeași dată, ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, în cauză fiind efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, faptă prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal, raportal la art. 254 alin. 2 Cod penal, și ucidere din culpă, faptă prev. și ped. de art. 192 alin. 2 și 3 Cod penal”, se menționează în comunicatul făcut public miercuri, 27 decembrie.

Șapte oameni au murit, o a opta persoană nefiind găsită până în prezent

S-a mai anunțat că atât experți din cadrul INSEMEX, cât și reprezentanți de la Inspecţia Muncii şi specialiști de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au fost cooptaţi în cercetarea la faţa locului.

„Sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova fost începută cercetarea la fața locului, fiind cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul I.P.J. Prahova, experți din cadrul INSEMEX, inspectori de inspecția muncii precum și specialiști din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții.

Din primele cercetări a rezultat faptul că în incendiu ar fi fost surprinse mai multe persoane, în cazul a șapte dintre acestea, 3 minori și 4 majori, intervenind decesul, o a opta persoană nefiind găsită până în prezent, iar alte două persoane fiind transportate la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale.

De asemenea, în urma incendiului au fost provocate distrugerea și degradarea unor bunuri imobile și mobile, precum și a unor lucrări, echipamente, instalații sau componente ale acestora.

Cercetările, inclusiv cercetarea la fața locului, sunt în desfășurare, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, pe măsura derulării anchetei urmând a fi informată opinia publică”, precizează sursa citată.

author avatar
Andrei Coman
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger