AcasăNewsVictimele ”Colectiv” cer decontarea pe viață a tratamentelor

Victimele ”Colectiv” cer decontarea pe viață a tratamentelor

Victimele Colectiv cer să fie protejate tot restul vieții

De cinci ani de zile, răniții de la „Colectiv” cer să li se facă dreptate și să li se asigure o viață cât de cât normală. Victimele ”Colectiv” solicită acum  decontarea pe viaţă a tratamentelor de care au nevoie după tristul eveniment.

Victimele Colectiv cer să fie protejate tot restul vieții

Victimele ”Colectiv” cer, printr-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor și peședintelui, decontarea pe viaţă a tuturor tratamentelor de care au nevoie, precizând că, în prezent, ei pot beneficia doar de plata medicamentelor necesare până la sfârşitul anului 2020, ceea ce, spun ei, este ineficient și insuficient. Supraviețitorii din Clubul Colectiv spun că trupurile lor nu s-au refăcut după rănile suferite în urma incidentului şi necesită îngrijiri întreaga viaţă, solicitând autorităţilor statului asigurarea de „sprijin prin plata tuturor tratamentelor, intervenţiilor chirurgicale, procedurilor de recuperare”.

”Nevoia de a repara sechelele”

„Având în vedere natura permanentă, complexă şi severă a sechelelor noastre, nevoia de a le repara, îngriji şi monitoriza pe perioada întregii vieţi prin operaţii şi protocoale complexe de tratament, dar şi modul în care am dobândit aceste leziuni, vă solicităm să ne asiguraţi sprijin pe viaţă, prin plata tratamentelor, intervenţiilor chirurgicale, procedurilor de recuperare atât de natură funcţională, cât şi de îmbunătăţire a aspectului cicatricilor, în străinătate, pe toate teritoriile lumii, EU şi non-EU şi în ţară, atât în ambulatoriu cât şi cu internare şi în orice altă formă necesară, în instituţii medicale de stat şi în cele private, precum şi la terapeuţi sau medici independenţi, legate de accidentul din data de 30 octombrie 2015, produs în clubul Colectiv”, se arată în scrisoarea deschisă a răniţilor din Clubul Colectiv către autorităţile statului român. În tragedia de la Colectiv au murit 64 de oameni şi alţi zeci au fost răniți grav. Pe de altă parte, cauza este încă pe rolul instanțelor dar nu s-a stabilit încă modul în care s-a propagat focul în acea locație.

author avatar
Ramona Feraru
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger