AcasăNewsVictima polițiștilor agresori din Capitală povestește tot. Mărturii uluitoare: „Mi-a zis, uite...

Victima polițiștilor agresori din Capitală povestește tot. Mărturii uluitoare: „Mi-a zis, uite ce poate să-ţi facă Poliţia Română!”

politiaVictima polițiștilor agresori din Capitală povestește tot. Mărturii uluitoare: „Mi-a zis, uite ce poate să-ţi facă Poliţia Română!”

Nouă polițiști ai Secției 16 din București ar fi agresat și, s-ar părea, torturat, doi bărbați cu care ar fi intrat în conflict anul trecut, în zona stației de metrou Eroii Revoluției.

Oamenii legii au fost reținuți, miercuri seară, după mai multe ore de audieri. Acestora li se aduc acuzații șocante: tortură, agresiune și reținere ilegală. Potrivit procurorilor care se ocupă de caz, scandalul ar fi izbucnit după ce victimele le-ar fi reproșat polițiștilor că nu poartă măști de protecție.

Unul dintre bărbați ar fi fost apoi încătușat și dus cu forța pe un teren de la periferia orașului. Acolo, vreme de 30 minute, a fost bătut, torturat și abandonat. Cel de-al doilea a fost și el răpit, încătușat și încuiat în mașina de poliție. Apoi, a fost dus într-o zonă dn sectorul 5 și abandonat pe o stradă întunecată.

Tânărul torturat a povestit totul, cu lux de amănunte

Una dintre victime a povestit coșmarul prin care a trecut, după ce a fost luat pe sus și băgat în duba poliției. Aceasta spune că a fost dus pe un câmp din comuna Jilava și a fost supus torturii.

„Am văzut că aceștia agresau un om. M-am băgat pentru dânsu să nu cumva să îi facă ceva, după care le-am reproșat că nu poartă măști și au devenit agresivi. M-au înjurat, m-au pus la pământ, mi-au pus cătușele, m-au băgat în mașină, mi-au dat 3 jeturi de șprei paralizant în ochi, după care m-au amenințat și mi-au zis: „Stai așa să vezi ce-ți face Poliția Româna”, a declarat bărbatul.

Polițiștii l-au umilit

Acesta a oferit și alte detalii dezgustătoare. El spune că cel mai în vârstă ofițer de poliție l-a umilit ba chiar și-a făcut nevoile pe el. „A urinat pe mine și mi-a spus: ”uite ce poate să îți facă poliția română!”, mărturiște el, potrivit Antena 3.

„M-au luat de la Eroii Revoluției, din fața gurii de metrou, m-au dus pe câmp pe undeva pe la Jilava, m-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos, mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine. Cele mai multe lovituri au fost pe tălpi. Cel în vârstă îmi spunea să îmi cer iertare pentru că le-am atras atenția pentru măști și mă băgasem pentru doi civili care erau agresați verbal de el. Am fost înjurat prima dată, după care au sărit cinci polițiști pe mine”, continuă el.

Și cealaltă victimă a polițiștilor agresori a rupt tăcerea și făcut mărturisiri incendiare după ce a aflat că cei nouă polițiști din Capitală au fost săltați de mascați, în cursul zilei de ieri.

„Am scos buletinul, mi s-a aruncat buletinul din mână. Mi s-au pus mâinile la spate, am fost încătuşat, pus cu burta pe o maşină şi pur şi simplu aruncat peste nişte cauciucuri. Nu ştiu unde m-au dus, am avut noroc că mi-a rămas telefonul şi am văzut că sunt undeva în Ferentari”, a povestit cea de-a doua victimă.

author avatar
Andreea Vlad
895 afisari

4 COMENTARII

  1. Credeam ca militia a disparut.
    Dar observati cum decade poliția daca scandeaza la poarta plavanului?

    • Miliția nu acționa așa, hombre. Ăștia de azi sînt numiți de ziarici făcuți din labă, ” oamenii legii ”. Care oameni, care lege? Niște semi-analfabeți care se cacă pe ei de frica interlopilor. În slujba cărora – între noi fie vorba – mulți dintre ei sînt. Asta e Puliția Română de azi. E nevoie de o mînă de fier în România, de sus pînă jos. Altminteri, ne ducem dracului. A, pardon. Deja ne-a luat.

  2. zau mah?…si voi victime nevinovate veneati de la serviciu…si nemernicii de politisti s-au luat de voi. Mars d’aci. Jegosilor….stiti voi cit timp sta un politist cu familia?…Dar asa e societatea….facuta de noi…procurorii iau gramezi de sporuri , inclusiv „de pericol”…ca li se lateste curu’ de la stat pe scaun….si ei ancheteaza politisti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger