AcasăNewsVicepresedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, condamnat la inchisoare!

Vicepresedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, condamnat la inchisoare!

La inceputul anului 2014, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta zguduiau sistemul juridic din Romania prin trimiterea in judecata a unuia dintre cei mai importanti executori judecatoresti. Este vorba despre insusi vicepresedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, Vasile Deacu.

Vasile Deacu a primit un an de inchisoare

Iar acuzatiile aduse de catre procurori au fost, fie si partial, confirmate de catre judecatorii Curtii de Apel Constanta, care, recent, l-au condamnat pe Vasile Deacu la un an de inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu. Extrem de interesant este insa ca, in ciuda acestei decizii a instantei, Ministerul Justitiei intarzie inca sa ia masurile care se impun impotriva vicepresedintelui UNEJR, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Omul bancilor

Daca Vasile Deacu a fost acuzat de catre procurorii constanteni de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si neglijenta in serviciu, complicele sau, Hristu Beiu a fost acuzat de inselaciune. Iar dupa niciun an de la trimiterea lor in judecata, magistratii Curtii de Apel Constanta s-au pronuntat in acest caz, decizia instantei condamnandu-l pe Vasile Deacu la un an de inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu, cu un termen de incercare de trei ani.

Decizia Curtii de Apel Constanta

La randul sau, Hristu Beiu a fost gasit vinovat de inselaciune, fiind condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare si plata prejudiciului cauzat partii vatamate, in valoare de 44.000 de euro. Vasile Deacu este cunoscut nu doar pentru inalta functie pe care o ocupa la nivelul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti din Romania sau pentru pasiunea sa pentru masinile retro de colectie, dar si pentru faptul ca este considerat drept „omul bancilor”.

Prevederile Legii nr.188/2000 sunt ignorate de Ministerul Justitiei

Si asta pentru ca Deacu este unul dintre executorii preferati ai bancilor, care apeleaza la cabinetul sau pentru recuperarea datoriilor de la clientii rau platnici.

Se merge pe burta

Prevederile  Art. 50 alin (1) al Legii nr.188/2000 cu privire la executorii judecatoresti sunt cat se poate de clare: „In cazul in care impotriva executorului judecatoresc s-a luat masura arestului preventiv ori a arestului la domiciliu sau in cazul in care s-a dispus in prima instanta condamnarea ori amanarea aplicarii pedepsei, Ministerul Justitiei, din oficiu sau la propunerea Consiliului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, va lua masura suspendarii din functie a acestuia pana la solutionarea procesului penal, conform legii”.  Si chiar daca, pana acum, cei de la minister s-au facut ca nu au luat stiinta de decizia Curtii de Apel Constanta, poate se „autosesizeaza” intr-un sfarsit si il suspenda pe Deacu din functie!

author avatar
Toni Matei
2.925 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger