AcasăNewsVicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, suspectat ca a luat mita

Vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, suspectat ca a luat mita

Vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Nicolae Catalin Serban, este dus la audieri la DNA Bucuresti, fiind suspectat ca ar fi primit mita 50.000 de euro, iar in dosar apare si numele sefului Politiei Moldova Noua (Caras-Severin), care ar fi fost intermediar, afirma surse judiciare.

Conform surselor citate, Catalin Serban, vicepresedintele Curtii de Apel din Timisoara, sotia acestuia si Nicolae Sava, seful Politiei Moldova Noua din judetul Caras-Severin au fost audiati, in noaptea de miercuri spre joi, la DNA – Serviciul Teritorial Timisoara, intr-un dosar de coruptie. La finalul audierilor, care au durat aproape cinci ore, sotia lui Serban si seful Politiei Moldova Noua au fost lasati in libertate, in timp ce vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara este dus la Bucuresti pentru audieri la DNA.

Potrivit surselor judiciare citate, este vorba despre un dosar de luare de mita in valoare de 50.000 de euro, iar miercuri seara a avut loc un flagrant intr-un apartament din centrul Timisoarei. In schimbul banilor, judecatorul ar fi urmat sa intervina pentru o sentinta favorabila intr-un dosar aflat pe rolul instantelor timisene.

Initial, Catalin Serban, vicepresedintele Curtii de Apel din Timisoara, ar fi cerut suma de 60.000 de euro, sustin surse din randul anchetatorilor. Denuntatorul ar fi fost de acord si s-a intalnit la Naidas cu seful Politiei Moldova Noua, comisar Nicolae Sava, care ar fi preluat geanta cu bani si ar fi adus-o la Timisoara.

Politistul, care a jucat rolul de intermediar, s-ar fi intalnit, miercuri seara, la mall, cu sotia judecatorului, insa aceasta i-a cerut sa mearga impreuna intr-un apartament din centrul Timisoarei unde sa primeasca banii. In geanta erau doar 50.000 de euro, nu 60.000 de euro, asa cum fusese intelegerea initiala, spun sursele citate. Imediat dupa realizarea „tranzactiei”, au aparut procurorii anticoruptie, insotiti de politisti. Cei trei, vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, Catalin Serban, sotia acestuia si seful Politiei Moldova Noua, comisarul Nicolae Sava, au fost dusi la audieri.

author avatar
Ciprian Purice
199 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri