AcasăNewsVicepresedintele CJ Caras Severin ramane in arest

Vicepresedintele CJ Caras Severin ramane in arest

Magistratii de la Curtea de Apel Timisoara au decis, luni, ca Ghiorghioni Ionesie, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras Severin, sa ramana in arest preventiv.

Ghiorghioni Ionesie a fost prins in flagrant, saptamana trecuta, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, cand primea o spaga de 20.000 de lei pentru atribuirea cu dedicatie a unor contracte de intretinere si deszapezire a drumurilor.

Desi sustine ca este nevinovat, Ghiorghioni Ionesie nu a reusit sa-i induplece pe magistrati astfel ca va trebui sa stea dupa gratii cel putin pana la expirarea mandatului de arest preventiv de 30 de zile, mandat primit saptamana trecut.

Mai mult, magistratii de la Curtea de Apel Timisoara au admis, luni, solicitarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de a-l plasa in arest preventiv si pe Ghiorghioni Adrian Cosmin, nepotul lui Ghiorghioni Ionesie. Acuzat de complicitate la trafic de influenta, Ghiorghioni Adrian Cosmin fusese plasat initial sub control judiciar.

Conform procurorilor, suma de 20.000 de lei, incasata saptamana trecuta de Ghiorghioni Ionesie, era doar o transa din banii incasati de vicepresedintele CJ Caras Severin de la afaceristul Paul Valentin Armasu. Oamenii legii sustin ca „in baza unei intelegeri prealabile, Ghiorghioni a primit, din decembrie 2014 pana in martie 2015, peste 8.000 de euro si 10.000 de lei, banii fiind livrati in mai multe transe de sotia lui Paul Valentin Armasu. Primele trei transe in valuta au fost primite prin intermediul nepotului sau, Adrian Cosmin Ghiorghioni, iar suma de 10.000 de lei a fost ridicata personal de vicepresedintele CJ Caras-Severin. Transele de bani primite de Ionesie Ghiorghioni reprezentau 10% din platile efectuate de CJ Caras-Severin pentru lucrarile de intretinere a unor drumuri judetene ce fusesera atribuite firmei lui Armasu”.

author avatar
Cristi Ionita
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger