AcasăNewsVicepresedintele CJ Bihor, retinut de procurorii DNA

Vicepresedintele CJ Bihor, retinut de procurorii DNA

sursa foto: bihon.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea anunta retinerea pentru 24 de ore a liderului UDMR Alexandru Kiss, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor, si a lui Beniamin Rus, patronul grupului de firme „Selina”.

sursa foto: bihon.ro

Cei doi sunt acuzati de comiterea mai multor infractiuni in dosarul „Luceafarul”, care are in prim plan modul in care autoritatile locale au scos la mezat mai multe terenuri de pe Calea Aradului si Strada Universitatii, pentru ridicarea unor ansambluri rezidentiale.

Conform bihon.ro, Alexandru Kiss este acuzat ca a incasat o spaga de 700.000 de euro de la Beniamin Rus pentru ca liderul UDMR sa-l ajute pe afacerist sa castige licitatiile pentru terenuri, dar si pentru ca grupul de firme „Selina” sa-si adjudece si alte proceduri de achizitii publice.

Licitatiile pentru terenurile amintite au avut loc in 2006, cand Alexandru Kiss era presedintele Consiliului Judetean Bihor. Cei doi au ajuns pe mana procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce un control al Curtii de Conturi a relevat faptul ca reprezentantii firmei „Selina” nu au actionat corespunzator dupa castigarea licitatiilor.

Alexandru Kiss si Beniamin Rus vor fi prezentati magistratilor de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

author avatar
Cristi Ionita
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger