AcasăNewsVicepresedintele ASF, urmarit penal de DNA in dosarul Carpatica

Vicepresedintele ASF, urmarit penal de DNA in dosarul Carpatica

Corneliu Moldoveanu

Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Corneliu Moldoveanu si Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Nastase, sunt urmariti penal de DNA in dosarul Carpatica-ASF.

 

Potrivit Hotnews, urmarirea penala fata de Dan Radu Rusanu a fost extinsa. Acesta se afla deja in arest preventiv pentru infractiunea de „folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite”.

Corneliu Moldoveanu

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale si fata de Corneliu Moldoveanu, vicepresedinte ASF, si Dan Odobescu, avocat suspendat de drept in cadrul Baroului Bucuresti.

Dan Odobescu este cumnatul fostului premier Adrian Nastase. Sotia sa, Rodica Odobescu, fost director general al Tarom, este sora Danei Nastase, conform sursei citate.

Dan Odobescu

Seful Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu a fost arestat preventiv la inceputul lunii martie. Magistratii au hotarat sa admita cererea procurorilor DNA, privind arestarea sa.

Curtea de Apel a decis ca Rusanu sa fie arestat preventiv, pentru 30 de zile, in dosarul Carpatica, acelasi in care sunt cercetati omul de afaceri Ilie Carabulea, cel care controleaza grupul Carpatica, dar si fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, Marian Mirzac.

Rusanu a fost retinut, pe 25 februarie, presedintele ASF fiind acuzat de favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor. DNA a declansat urmarirea penala pe numele lui Dan Radu Rusanu, in dosarul Carpatica, pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu. Seful ASF este suspectat ca ar fi intocmit si avizat proiectul OUG privind ASF si ar fi acceptat „protejarea frauduloasa” a intereselor SC Carpatica.

author avatar
Andra Nesu
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger