AcasăNewsVicepresedintele ANRE, Claudiu Dumbraveanu, despre reprezentantul Enel, Florin Gugu: “Era in...

Vicepresedintele ANRE, Claudiu Dumbraveanu, despre reprezentantul Enel, Florin Gugu: “Era in sevraj ca vreau sa le reduc tarifele de furnizare”

Procurorii DNA au dezvaluit, in referatul de arestare preventiva a vicepresedintelui ANRE, Claudiu Sorin Dumbraveanu, cum se negociau tarifele la de furnizare a energiei electrice.

Claudiu Dumbraveanu a urmarit obtinerea de avantaje materiale necuvenite, in schimbul asigurarii unor facilitati producatorilor si distribuitorilor de energie electrica

Potrivit procurorilor, din luna aprilie 2013, Dumbraveanu a incercat sa introduca firma Electroalfa International SRL, al carei asociat este inculpatul Gheorghe Ciubotaru, in relatii comerciale cu Enel, prin directorul Florin Gugu.

Electroalfa, bagata pe gat Enelului

La 20 iunie 2013 a avut loc o intalnire in incinta unui hotel din Bucuresti intre Dumbraveanu si Ciubotaru, iar din discutiile purtate a rezultat ca vicepresedintele ANRE a conditionat reprezentantului Enel reducerea procentului de micsorare a tarifelor de la — 6% la—1,3% de incredintarea firmei Electroalfa a unor contracte ori de efectuarea unor achizitii.
Dumbraveanu Claudiu: Orice produs sa cumpere… cu care poti sa… el e cu alta afacere. Si cu intrerupatoare, si cu… trebuia el sa… Era in sevraj (Florin Gugu de la Enel) ca eu vreau sa le reduc tarifele de furnizare.
Ciubotaru Gheorghe: Da.
D.C: Deodata si-a adus aminte, ca asta mi-a spus-o alaltateri, cand le-am spus ca le reduc tarifele. Deodata si-a adus aminte. Acesta e mesajul pe care mi l-a transmis alaltaieri. Uite. Uite-l aici.
C.G: Trebuia sa vanda…
D.C: L-am chemat si i-am zis sa… (rade) in functie de ce rezultat. Ma mai gandesc… Maine stie, ca a fost azi la el special (posibil la cineva din conducerea Enel). A ramas sa confirme maine.” De asemenea, in referat se mentioneaza ca, la 20 septembrie 2013, intr-o discutie purtata de Gugu cu Dumbraveanu, acesta din urma ii comunica faptul ca va gasi o modalitate de a rezolva problema, cea cu recunoasterea investitiilor, dupa toate probabilitatile. Directorul Enel a replicat: „Sarut mana! Sarut mana! Da! Ar fi o gura de oxigen pentru noi, astia…”.

author avatar
National
1.005 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger