AcasăNewsVicepresedintele ANAF, audiat la DNA Ploiesti

Vicepresedintele ANAF, audiat la DNA Ploiesti

sursa foto: observatorulph.ro

Romeo Nicolae, vicepresedintele ANAF, a intrat, miercuri, pe mana procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie.

sursa foto: observatorulph.ro

UPDATE: Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat, in cele din urma, ca s-a inceput urmarirea penala pe numele lui Romeo Nicolae, vicepresedinte ANAF. Acesta este acuzat ca, in 2010, a luat spaga 5.000 de euro de la un afacerist local. Spaga a fost luata in momentul in care Romeo Nicolae era doar consilier la ANAF. Nicolae a pretins si primit banii respectivi sustinand ca poate interveni pe langa factori de decizie din ANAF. Afaceristul, denuntator in cauza, contestase o decizie de impunere a ANAF. Si chiar a avut castig de cauza, decizia respectiva fiind partial desfiintata. In urma actiunilor lui Nicolae, societatea comerciala pentru care a intervenit a fost obligata sa plateasca catre bugetul de stat doar aproape 1,1 milioane de lei, in loc de 13 milioane de lei.

 

Procurorii DNA Ploiesti il audiaza pe Nicolae intr-un dosar in care vicepresedintele ANAF este acuzat de trafic de influenta.
Nicolae, care este seful Directiei Generale Antifrauda din cadrul ANAF, neaga implicarea sa in dosarul respectiv si sustine ca este „exclus” ca el sa fi comis fapte care sa ii poata fi reprosate.

Romeo Nicolae a fost sef al Autoritatii Nationale a Vamilor si a fost numit seful Directiei Generale de Antifrauda Fiscala in august 2013 de catre premierul Victor Ponta, la propunerea ministrului de Finante din acea perioada.

author avatar
Cristi Ionita
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger