AcasăNewsVicepremierul Gabriel Oprea se teme de ce e mai rau: "Recomandam oamenilor...

Vicepremierul Gabriel Oprea se teme de ce e mai rau: „Recomandam oamenilor din sudul tarii sa nu iasa din casa”

Un val de ninsori puternice s-a abatut asupra Romaniei, iar specialistii anunta ca punctul culminant al acestei etape va avea loc in noaptea de duminica spre luni.

De altfel, a fost emisa o avertizare de cod portocaliu pentru Buzau, Braila, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Prahova, Dambovita, Ialomita si Arges, restul tarii aflandu-se sub avertizare meteo de cod galben.

Vicepremierul Gabriel Oprea a convocat, duminica, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta si a facut o serie de precizari extrem de importante.

In primul rand, Gabriel Oprea le-a recomandat oamenilor din sudul tarii sa evite, pe cat posibil, iesitul din casa in noaptea de duminica spre luni.

Totusi, in cazul in care oamenii au drumuri obligatorii de facut, le recomanda sa se asigure ca au suficient combustibil, dar si o rezerva de hrana si apa in conditiile in care exista riscul aparitiei unor blocaje in trafic.

De asemenea, vicepremierul a anuntat ca fortele MAI s-au mobilizat exemplar in ultimele 24 de ore, astfel ca nu s-au inregistrat cazuri de persoane izolate sau date disparute.

Gabriel Oprea le-a solicitat subalternilor si autoritatilor locale sa ramana mobilizate pentru deszapezire si pentru combaterea efectelor viscolului.

author avatar
Cristi Ionita
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger