AcasăNewsVicele CJ Suceava, reținut de DNA. Ce acuzații au trecut procurorii în...

Vicele CJ Suceava, reținut de DNA. Ce acuzații au trecut procurorii în dreptul numelui lui Crețu

Vicele CJ Suceava, reținut de DNA. Ce acuzații au trecut procurorii în dreptul numelui lui Crețu (sursa foto: gds.ro)

DNA-ul a anunțat reținerea lui Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava. Crețu este unul dintre cei doi vicepreședinți ai CJ Suceava, instituția condusă de către liberalul Gheorghe Flutur.

Dintr-un comunicat transmis de DNA marți, 5 aprilie, reiese că „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore începând cu data de 4 aprilie 2022, a inculpatului CREȚU SILVIU-CRISTINEL, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență”.

Totodată, DNA-ul a anunțat că în această a doua zi a săptămânii, Crețu va fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Rămâne de văzut ce va decide instanța și dacă propunerea procurorilor va primi sau nu undă verde din partea instanței.

În cazul lui Silviu-Cristinel Crețu, DNA-ul transmisese încă de luni, 4 aprilie, că este urmărit penal de către procurorii anticorupție clujeni și că s-ar fi făcut un flagrant chiar în interiorul clădirii CJ Suceava.

DNA: Crețu ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 euro

Ce s-a transmis, între altele, în comunicatul DNA din 4 aprilie:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul CREȚU SILVIU-CRISTINEL, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La începutul lunii decembrie 2020, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.

În acest context, la data de 4 aprilie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava.

Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.”

267 afisari

8 COMENTARII

  1. astea-s firmituri.
    cristinel umbla cu maruntis, dar cristinel e prea constipat sa tina si 10 % pt.dansul, asa ca…
    pentru cine erau banii?
    zeus flutur are vreo legatura?
    este vreo legatura intre zeus flutur, moshu mocanu de la ocpi si ceva conturi babane din elvetia ?
    ce-ar putea sa dezvaluie procurorilor, interfata moshu vasile despre vizitele lui nevinovate in elvetia, despre niste conturi grase din elvetia si preupusa, desigur nevinovata legatura cu un nevinovat fluture de la susiava?
    cristinel, fa hora mare, draga.

  2. cristinel e doar un tentacul al caracatitei de la cj suceava. capo del tutti capi e inca activ, de aia nu s-a ajuns la el pana acum?
    gheorghita, vei avea soarta lui basexu, chiar oleaca mai abrupt.

  3. citez:”…lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.”
    CINE SUNT ACELE/ACEA PERSOANE/PERSOANA despre care dl. vicepresedinte zice cele de mai sus?
    de cate ori s-a procedat la fel si cu alti antreprenori pt.ca sa fie protejati de tavalugul institutiilor a caror sefi sunt numniti prin suveica flutur pe linie de partid hapsan?
    din cauza asta stam cu gropi de 3-4 metri si poduri in lucru de mai bine de un an de zile pe drumurile judetene din sv?
    ticaloasa asta de conduce djdp al cj sv nu vede accidentele produse pe dj in lucru de mai bine de un an?
    sunt zone pe dj din sv unde santuri de peste 1,5 metri stau lasate in paragina de peste un an si voi va spargeti in spagi si coruptie la cj, inloc sa platiti banii celor care lucreaza?

  4. si flutur si cretu si anchidin au pe constiinta si pe cei doi morti in urma accidentului din liteni-moara cand o masina a cazut in groapa de peste 4 metri lasata in paragina dupa lucrarile sistate la un pod din acea zona.
    au murit acolo o tanara si un om mai in varsta, iar presa locala a inchis rapid subiectul pt. ca era vorba de nesimtitul de flutur si naa… vrei bani, atentie si acces in piata de „evenimente”, atunci nu scrii in presa locala despre ticalosiile lu flutur si despre coruptia din sistemul de justitie din suceava care-i canta-n struna lu flutur si alora din gasca lui.
    sa iasa toti antreprenorii care-au fost mulsi de camarila lu flutur si pt. flutur si sa faca asemenea acestui antreprenor caruia i-a ajuns cutitul la os.
    oricum despre spagile dedicate lu flutur si despre comisioanele grase din bani publici se vorbeste la greu in suceava de multi ani.
    curios ca sistemul de justitie si al serviciilor de informatii nu vad, nu aud si nu stiu absolut nimic.

  5. coruptia din suceava se vede de la cluj, dar coruptia din suceava… nu se vede din suceava.
    pentru ca exista un mare interes sa nu se vada. al cui interes?
    intrebati la consiliul judetean suceava.
    daca ai vreun litigiu cu cj suceava, 99% din avocati refuza sa te reprezinte, indiferent de onorariu.
    DE CE? pt. ca nu vor sa-si bata capul cu mafia increngaturilor lui ghita, mai gheorghita.

  6. Sigur se va ascunde cazul așa cum s-a întâmplat cu ,câțiva ani în urmă cu o alta mana dreaptă a lui flutur ,o fosta florăreasa pusă de acesta directoare la Casa Județeană de Pensii Suceava și care prinsa în fapt a declarat în prima faza (consemnată în presă) că șpaga era destinată lui,ulterior „a tăcut „și a scăpat ……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger