AcasăNewsVIATA unei fetite de trei saptamani SALVATA cu ajutorul unui lipici!

VIATA unei fetite de trei saptamani SALVATA cu ajutorul unui lipici!

Doctorii de la un spital din Kansas au salvat viata unui nou nascut printr-o operatie foarte rara care presupune folosirea unui superglue special. Ashlyn Julian din SUA s-a nascut cu un anevrism exact in mijlocul celor doua emisfere cerebrale, si a avut nevoie de o interventie urgenta.

La trei saptamani de la venirea sa pe lume, micuta a inceput sa se simta foarte rau, iar parintii s-au speriat cumplit. Pacientei, o micuta de doar trei saptamani, din Olathe,  i s-a descoperit, in urma unei scanari MRI, un anevrism de marimea unei masline, care i-a cauzat sangerari in creier

Dr. Koji Ebersole, neurolog la spitalul unde a fost internata Ashlyn Julian, sustine ca acest tip de anevrism este extrem de rar la nou-nascuti, deoarece, de obicei el se dezvolta in cativa ani, motiv pentru care doctorii au avut nevoie de un echipament de interventie mult mai mic decat cele folosite la adulti, potrivit The Kansas City Star.

Fiindu-le foarte greu sa intervina in acea zona a creierului, doctorii au apelat la un „artificiu”. Astfel, un cateter a fost introdus printr-un vas de sange din piciorul drept, dupa care doctorul a „navigat” cu tubul prin vasele de sange pana a ajuns in creier, la anevrism, unde au lipit vasul spart cu o picatura de superglue special, noteaza foxnews.com.

In mod normal, la adulti, medicii decid sa faca o operatie pentru a trata problema, insa Koji Ebersole si echipa sa au decis ca micutei sa-i fie rezolvata problema prin interior.

„Este practic exact ca un superglue pe care il gasiti in magazine”, a marturisit doctorul, care a adaugat: „Este pentru prima oara in istorie cand se realizeaza o astfel de interventie. Din pacate, nu dispunem de instrumente atat de mici incat sa putem lucra pe un bebelus nou nascut, de aceea a trebuit sa inovam”.

Procedura a durat mai putin de 45 de minute. Acum, Ashlyn Julian se simte bine, va mai petrece cateva zile in spital. Medicii sunt de parere ca se va recupera complet si va putea duce o viata normala.

[youtube]Bu2tzPpo1k0[/youtube]

author avatar
Alina Costache
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger