AcasăNewsViata si mancarea celor care au declansat criza mondiala

Viata si mancarea celor care au declansat criza mondiala

Functionarii Goldman Sachs au surprins un superb apus de soare ce invaluie zgarie-norii din New York. Corporatisti din fire, au adaugat prin Instagram si un „gram” din ziua (si noaptea) lor de munca, reflectata in geam de „soarele” lor 24 din 24: neonul de la capatul culoarului...

Bancherii de pe Wall Street au decis ca a venit vremea sa-si „repereze” onoarea rau afectata de minciuni financiare, care au aruncat lumea intr-o criza ce nu se mai termina. Slujitorii banului au postat pe net „secrete” din viata lor (atata cata e) la locul de munca.

Functionarii Goldman Sachs au surprins un superb apus de soare ce invaluie zgarie-norii din New York. Corporatisti din fire, au adaugat prin Instagram si un „gram” din ziua (si noaptea) lor de munca, reflectata in geam de „soarele” lor 24 din 24: neonul de la capatul culoarului...

Sunt porecliti „Instagrameri”, deoarece folosesc acest program foto pe smartphone-urile lor si, daca n-ai sti unde muncesc, ai crede ca sunt simpli slujbasi la „stat”.

Cam asa arata biroul unui functionar bancar de la Goldman Sachs. In dreapta, masinuta de teren cocotata pe o stanca face ca telefonul cu fax sa arate a opera de arta.

Intr-adevar, slujesc de zor, insa doar singurului lor dumnezeu: banul, pesin sau pe incredere.

Si bancherii Goldman „e” simtitori si „are” zile de nastere, sarbatorite cu cel mai mare tort de-un lat de palma diametru, servit pe farfurii din coperti de chitantiere.

Intamplator sau nu, in plina criza economica si financiara mondiala (generata, evident,  tot de ei), bancherii de pe Wall Street au decis sa se reinventeze.

La o astfel de sedinta de lucru de pe Wall Street s-a votat cine va pieri si cine va supravietui dupa criza economica. S-a decis: „Ori toti sa muriti, ori tot noi bancherii sa traim”.

Drept urmare, angajatii JP Morgan, Barclays, Blackstone, Goldman Sachs si ai altor banci care traiesc doar pe increderea si spatele clientilor, au decis ca „e” si ei oameni si au postat pe net fotografii cu birourile lor, torturile lor aniversare, micutele sau mai marile lor caserole cu mancare etc.

Functionarimea bancilor e tinuta in viata de sefi cu mancare de la „chinezi”, ca nu cumva sa se duca la restaurante si sa intrerupa fluxul de minciuni financiare de pe Wall Street.

La loc de cinste e postat un superb apus de soare in New York, vazut insa prin geamurile  in care se reflecta, din interior, sordidele neoane de la  birourile Goldman Sachs.

Jobul cu mic dejun inclus le asigura bancherilor de pe Wall Street vitamine din carne de vaca parpalita, piure „regorgee” de dovleac, castraveti inmuiati de mila consumatorului si o leaca de placinta. Sau e altceva...

Pana si in poezie sunt corporatisti, desi versurile lor nu prea rimeaza cu realitatea in care au adus economia mondiala.

La loc de cinste apare semnatura pe perete (cu gradul de buna crestere inclus) a intai-statatorului vanzatorilor de bani pe datorie: JP Morgan, stra-strabunicul crizei mondiale.
JP Morgan
Cica bancherii de pe Wall Street nu vor sa fie confundati cu prea lentele masini de formula unu. De aceea ei scot butonul F1 de pe tastatura, pentru ca le incetineste Excel-ul. Sau IQ-ul?
Daca e marti, bancherii de la JP Morgan mananca sushi. Daca e miercuri, la fel.
Femeia care nu si-a aratat fata de teama sa nu fie atacata de aligatoriii amerindieni, a tinut sa-si imortalizeze sireturile cu care si-a legat cei doi crocodili de lac, trasi pe picioarele goale.
author avatar
Arpad Dobre
425 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger