AcasăNews Vezi unde se mai practica nudismul pe litoralul romanesc!

Vezi unde se mai practica nudismul pe litoralul romanesc!

Pe litoralul din Romania, locurile pentru turistii care prefera sa practice nudismul au cam disparut, comparativ cu situatia de dinainte si imediat dupa anii ’90. In ultimii ani, Vama Veche si 2 Mai, statiuni preferate de nudisti, s-au umplut de familii cu copii care nu ii vad cu ochi buni pe cei care au curajul sa se bronzeze fara dungi.

Inainte de ’90, statiunea Costinesti, in dreptul cunoscutei epave, era un astfel de loc, dupa cum si la baile de namol de la Techirghiol nudismul se practica si inainte de anii ’90.

Cele mai bune locuri pentru practicarea „turismului liber” raman cele de pe plajele relativ izolate. La Gura Portitei, se gasesc kilometri intregi de plaja, unde an de an pasionatii de liniste si natura se retrag, campand chiar pe plaja, potrivit stirile protv.

Nudism se face si pe plaja din Sfantu Gheorghe. Aici exista zeci de kilometri de plaja virgina, apreciata de cei care vor sa se bucure de mare departe de „civilizatie”. Camparea este interzisa, dar regulile nu sunt atat de stricte. Astfel, mai poti intalni cate un cort „plantat” pe plaja, dar nu multi se aventureaza sa ramana izolati (satul Sfantu Gheorghe, singurul loc in care te poti aproviziona cu mancare si apa, este situat la doi kilometri de plaja).

In ultimii ani, Sulina a devenit o destinatie foarte atractiva pentru cei care apreciata plajele salbatice. De mentionat ca atat Sfantu Gheorghe, cat si Sulina sunt locuri de varsare a Dunarii in mare, asa ca apa nu este atat de limpede ca la Gura Portitei, de pilda. In schimb, plajele sunt foarte bune.

Plaja de la Vadu, alt loc liber de pe litoralul romanesc, ar putea sa fie interzisa turistilor, dupa incendiul de saptamana trecuta, au anuntat autoritatile locale.

Un fenomen in intreaga lume

Croatia este cunoscuta drept leagan al nudismului in Europa. Aici se afla nu mai putin de 30 de plaje destinate nudistilor care nu sunt nevoiti sa isi puna hainele nici in restaurante si nici in hoteluri. Statisticile spun ca nudistii ar reprezinta 15% din cei 10 milioane de turisti care viziteaza Croatia in fiecare an.

Cap d’Agde, Franta, este considerata capitala lumii in domeniul nudismului. Aici vin anual 40.000 de nudisti din toata Europa, cei mai multi fiind francezi, italieni, nemti si rusi. In Grecia, pe plaja Red Beach de pe insula Creta, nudismul se practica de la sfarsitul anilor ’60, cand hipiotii veneau aici sa se relaxeze in vacanta.

„Stresul dispare, creste increderea in sine, comunicarea pare mai usoara. O zi fara haine pe o plaja naturista pare sa relaxeze mai mult decat un sfarsit de saptamana petrecut oriunde altundeva”. Astfel isi incurajeaza pe site-ul propriu adeptii Asociatia Americana pentru Recreere prin Nudism, care a fost infiintata in 1931. „In plus, fara haine, este mai putin probabil ca iti vei da seama ca cineva este un presedinte de banca sau un sofer de taxi”, continua prezentarea.

4.184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger