AcasăNewsVezi unde isi tin banii bancherii de la BNR!

Vezi unde isi tin banii bancherii de la BNR!

Banca Nationala a Romaniei este una dintre cele mai de incredere institutii din Romania, iar conducerea vrea sa insufle aceeasi incredere si sistemului bancar romanesc. Guvernatorul si viceguvernatorii BNR isi pastreaza banii la anumite banci din tara.

Mugur Isarescu (foto) si Florin Georgescu au incredere in bancile romanesti la care isi tin banii

In urma cu doi-trei ani s-a facut mare tam-tam pe faptul ca seful BNR, guvernatorul Mugur Isarescu, are un salariu de sase ori mai mare ca al sefului statului, de circa 12.500 de euro in echivalent lei pe luna.

Florin Georgescu

Intre timp, informatiile despre veniturile lunare ale conducerii BNR au fost puse din nou la secret, insa Agentia Nationala de Integritate (ANI) a publicat recent numele bancilor la care isi tin banii guvernatorul si viceguvernatorii Bancii Nationale.

Averi pe mana bancilor comerciale

Potrivit documentelor publicate de ANI, Mugur Isarescu si-a lasat banii pe mana bancherilor de la ING si BCR, unde are economii de 239.627 de lei,  55.839 euro si 12.000 USD, plus  2.873 USD si 4,32 de lei la City Bank. Pe langa aceasta, Isarescu mai detine bijuterii, tablouri, colectie numismatica, argintarie etc., in valoare totala de 114.850 de euro. Fostul sau coleg, actualmente vicepremier si ministru al finantelor, Florin Georgescu, a ales tot BCR ca depozitar al averi sale „lichide”,  care insumeaza 15.253 de lei si 161.400 de euro, plus alte doua milioane de lei in titluri de stat. Viceguvernatorul Bogdan Olteanu, fost sef al Camerei Deputatilor, a optat pentru Bancpost si BRD, unde are peste 458.700 de lei si 52.200 de euro. Alt viceguvernator, Cristian Popa, are un cont curent la BNR de aproape 50.000 de lei  si a ales sa economiseasca la UniCredit Tiriac Bank, ING, Bancpost, BCR si Barclays, unde are in conturi peste 5.400 de lei, 9.000 de euro, 10.100 de dolari si 78 de lire sterline.

author avatar
Arpad Dobre
764 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger