AcasăNewsVEZI subiectele la CHIMIE de la BAC-ul de toamna 2011!

VEZI subiectele la CHIMIE de la BAC-ul de toamna 2011!

In aceasta vineri, peste 60.000 de candidati inscrisi la BAC-ul de toamna 2011 au sustinut proba scrisa, la alegere, in functie de profil si specializare. La chimie, elevii au avut de rezolvat trei subiecte.

Elevii care au sustinut proba de chimie la sesiunea de toamna a Bacalaureatului au avut, printre altele, de completat un numar de 5 afirmatii, de aranjat doua baze – KOH si NaOH – in ordinea crescatoare a tariei lor, sau de precizat natura unor legaturi chimice.

De asemenea, elevilor li s-a cerut sa scrie ecuatia de ardere a metanului (CH4), stiind ca din reactie rezulta dioxid de carbon si apa, si sa analizeze o reactie a magneziului cu acidul clorhidric (sa spuna daca reactia este lenta sau rapida, sa noteze repartizarea electronilor in invelisul de electroni, pentru ionul de magneziu, etc). Fiecare dintre cele 3 subiecte valora 30 de puncte, iar timpul de lucru a fost de 3 ore.

Daca pana acum se credea ca doar matematica le-a dat batai de cap liceenilor, se pare ca nici proba de vineri nu a fost una usoara. Inspectorii scolari sustin ca peste jumatate din elevii bucuresteni care au sustinut ultima proba a celei de-a doua sesiuni a BAC-ului ar fi iesit din sala fara sa rezolve vreun subiect, potrivit RealitateaTV.

Proba de vineri a fost ultima din cadrul examenului de Bacalaureat din acest an. Elevii vor afla ce rezultate au obtinut pe 4 septembrie, urmand, in cazul in care sunt nemultumiti de note, sa depuna contestatii. Rezultatele finale ale BAC-ului de toamna vor fi afisate pe 7 septembrie.

sursa: RealitateaTV

753 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger