AcasăNewsVEZI pe ce drumuri nationale nu se circula, miercuri, din cauza zapezii!

VEZI pe ce drumuri nationale nu se circula, miercuri, din cauza zapezii!

Vremea, 30 noiembrie. S-a emis COD GALBEN de ninsori! Și Capitala se află sub avertizare!

Zapada continua sa faca probleme pe drumurile din tara. Miercuri dimineata circulatia pe mai multe artere rutiere era oprita din cauza conditiilor meteo nefavorabile traficului.

(foto: guraialomitei.com)

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, miercuri dimineata la ora 9.45, circulatia vehiculelor este intrerupta din cauza zapezii pe urmatoarele drumuri nationale: DN 1D Ciorani (PH) – Urziceni (IL); DN 22 Ramnicu Sarat – Braila; DN 2C Costesti (BZ) – Slobozia; DN 24A Murgeni (VS) – Husi (VS); DN 24D Barlad (VS) – Cuca (GL); DN 2F Bacau – Vaslui; DN24C Radauti-Prut (BT) – Stanca (BT); DN 11A Podu Turcului (BC) – Barlad (VS).

De asemenea, soferii sunt informati ca pe autostrazile A1 Bucuresti – Pitesti si A2 Bucuresti – Constanta traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna, iar ceata reduce vizibilitatea sub 100 de metri (pe unele sectoare, chiar si sub 50 de metri). Fenomenul se semnaleaza si in judetele Ilfov, Ialomita, Dambovita, Brasov, Sibiu, Arges, Buzau, Prahova, dar si in Capitala.

Conducatorilor de vehicule le este recomandat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de km/h in localitati sau 50 de km/h, in afara acestora, cand ceata reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Aceasta viteza permite oprirea in conditii de siguranta, cand pe drum apare o situatie de pericol. Regula este valabila pentru toate categoriile de drumuri, inclusiv pentru autostrazi, in cazul carora exista un plus de pericol, tocmai din cauza vitezei sporite cu care, de regula, se circula. Totodata, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.

167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger