AcasăNewsVezi in cate zile iti recuperezi taxa de poluare

Vezi in cate zile iti recuperezi taxa de poluare

Ordonanta Guvernului de suspendare timp de un an a platii taxei de poluare a intrat in vigoare. Cei care au achitat-o deja, vor primi banii inapoi, la cerere.

Masinile inmatriculate inainte de anul 2007 se vor vinde mai repede

Actul guvernamental se refera la suspendarea platii taxei pentru autovehiculele care au fost inmatriculate inainte de anul 2007 in Romania, autohtone sau de import, noi ori second-hand. Pana la aparitia acestei facilitati, cei care isi cumparasera in urma cu minimum cinci ani o masina si aveau de gand sa o vanda in acest an, erau obligati sa plateasca taxa de poluare.  Ordonanta de guvern suspenda pana la 31 decembrie 2013 efectele urmatoarelor prevederi din Legea Legii nr. 9/2012 privind emisiile poluante:

– articolul 2, litera i – taxa de poluare pentru prima transcriere a dreptului de proprietate – primul transfer al dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat, dupa 13 ianuarie 2012;

– articolul 4 (2) – taxa de poluare pentru prima transcriere a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule;

– articolul 5 (1) –  obligatia calcularii taxei de poluare la inmatricularea sau prima transcriere a dreptului de proprietate.

Persoanele care au achitat in acest an taxa pentru prima transcriere a dreptului de proprietate asupra masinilor inmatriculate inainte de 2007, vor primi banii inapoi. Cererile pot fi depuse dupa ce vor fi publicate normele metodologice, iar restituirea se va face in termen de circa 45 de zile.

author avatar
Arpad Dobre
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger