AcasăNewsVezi imagini VIDEO cu Scorpions la Cluj Arena: "Wind of change" a...

Vezi imagini VIDEO cu Scorpions la Cluj Arena: „Wind of change” a alungat ploaia!

„Vantul schimbarii” – „Wind of Change” – a alungat ploaia de pe Cluj Arena, unde trupa Scorpions a cantat, sambata, in fata a peste 40.000 de spectatori care au fredonat alaturi de idolii lor melodii celebre precum „Still Loving You” sau „Rock You Like a Hurricane”.

Senzor, Iza, Grigore Lese, Semnal M, Pacifica si Voltaj au pregatit publicul pentru „uraganul” – „Rock you like a hurricane” – ce avea sa vina. Cu toate ca se anunta o seara ploioasa, vremea a fost perfecta pentru rock’n’roll, „vantul schimbarii” („Wind of change”) alungand ploaia.

Concertul Scorpions a inceput nemteste la ora anuntata, respectiv 21.15, aparitia pe scena a membrilor trupei fiind una spectaculoasa, James Kottak, tobosarul trupei, ridicandu-se pe un postament deasupra scenei.

Cei peste 40.000 de spectatori de pe Cluj Arena au fost intampinati de solistul Klaus Meine cu salutul: „Buna seara, Cluj! Ce mai faci?”.

Scorpions: „Va fi un uragan rock’n’roll la Cluj”

Scorpions a deschis concertul cu piesa care da titlul celui mai recent album al trupei: „Sting in the tail”. Au urmat cantece de pe noul album, dar si melodii mai vechi.

Concertul a fost presarat cu efecte de lumini si momente de solo la chitara si tobe, oferite de chitaristii Rudolf Schenker si Matthias Jabs, de bassistul Pawel Maciwoda, precum si de tobosarul James Kottak, care au electrizat publicul.

La un moment dat, James Kottak a ramas fara tricou, avand numele sau scris pe piept, dar si pe tobe, iar timp de zece minute a performat solo pe scena, fiind ovationat de public. La sfarsit, el a izbucnit intr-un hohot de ras, s-a urcat cu picioarele pe tobe si si-a aratat tatuajul de pe spate: „Rock ‘n’ Roll Forever”.

Solistul Klaus Meine a multumit publicului, aproape dupa fiecare piesa, atat in limba romana cat si in limba engleza.

Publicul a cantat impreuna cu membrii trupei melodiile celebre, „Wind of Change”, „Still Loving You”, „Rock You Like a Hurricane” si „When the smoke is going down” implinind o seara rock la Cluj.

Pregatiti pentru publicul roman, in fata caruia si-au amintit ca au cantat de mai multe ori, cei de la Scorpions au adus steagul Romaniei pe scena si au scris „Cluj” pe proiectiile de pe fundal, in timpul melodiei „Big City Nights”.

Dupa bis, Klaus Meine invelit in steagul Romaniei si colegii sai si-au luat „la revedere” de la public, fiind rasplatiti cu aplauze furtunoase.

Concertul trupei Scorpions de la Cluj a facut parte din turneul mondial de adio: „Get Your Sting And Blackout World Tour”. Turneul este programat sa dureze trei ani si cuprinde concerte in toata lumea.

Scorpions este o trupa germana de rock, originara din Hanovra, celebra in anii ’80 pentru piese precum „Rock You Like a Hurricane”, „No One Like You”, „Still Loving You” si „Wind of Change”. De-a lungul carierei sale, formatia a vandut mai bine de 75 de milioane de albume in intreaga lume. Trupa Scorpions, infiintata in 1965, are in componenta actuala cinci muzicieni provenind din tari diferite, intre acestia basistul polonez Pawel Maciwoda, in varsta de 42 de ani, si tobosarul american James Kottak.

Cel de-al 17-lea album de studio al trupei se intituleaza „Sting In The Tail” si a fost lansat pe 19 martie 2010.

Duminica, pe Cluj Arena va concerta trupa Smokie.

author avatar
Ciprian Purice
1.230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger