AcasăNewsVezi de ce si-a bagat Cseke demisia!

Vezi de ce si-a bagat Cseke demisia!

Ministrul Sanatatii a demisionat, ieri, pe nepusa masa. Gestul nu pune Coalitia in pericol, s-a grabit Kelemen Hunor sa taie elanul opozitiei.

Cseke Atilla paraseste Guvernul si lasa CNAS in pace

Iritat la culme ca Ministerul pastorit de el nu a primit niciun ban la rectificarea bugetara (spre deosebire de CNAS-ul condus de Lucian Duta), Cseke Attila a demisionat fara vorba multa.

O consultare cu ministrul Sanatatii pe partea de rectificare bugetara nu a fost facuta. Ieri (miercuri – n.r.) ne-am trezit cu textul ordonantei. O asemenea atitudine nu poate fi tolerata”, si-a justificat el, ulterior, gestul. Interesant este ca Cseke Attila si-a luat jucariile si a parasit Guvernul la doar trei zile dupa ce Traian Basescu ii poftea pe el si pe Duta ori sa se inteleaga, ori sa plece din Executiv. Tinand cont de realitatile noastre politice, liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a grabit sa elimine din start orice speculatii. Demisia nu va afecta coalitia de guvernare, postul ramane al UDMR, care va propune un nou ministru in urmatoarele 15 zile, a precizat Kelemen.

Atitudine corect intuita de Opozitie, din moment ce Victor Ponta taman salutase gestul ministrului demisionar, adaugand insa si ca “nu ajuta la nimic”. Revenind strict la activitatea ministeriala a lui Cseke Attila, se poate spune ca acesta a inregistrat cel mai mare esec nu in materie de medicamente compensate dar de negasit pe piata sau de spitale desfiintate, ci atunci cand nu a reusit sa bage „media” romaneasca, de doar 12,73 centimetri, in prezervativele XXL de 19 centimetri achizitionate de MS contra frumoasei sume de 200.000 de euro.

 

author avatar
Simona Badulescu
715 afisari

2 COMENTARII

  1. SISTEMUL DE SANATATE a fost ajutat sa decada tot mai mult prin actul managerial submediocru (practicat de clica politica mafiota si acolitii sai) prin subtilizarea fondurilor financiare alocate dezvoltarii sau aprovizionarii cu medicamente deoarece, familiile elitelor politice au beneficiat si se bucura in continuare de asistenta medicala in strainatate. Factorii responsabili de conducere si de executie din sistemul sanitar si-au creat conditii ca pe bani publici sa-si dezvolte cabinete particulare si afaceri proprii speculind in acelasi timp nevoile stringente pentru asistenta medicala a cetatenilor romani care au cotizat o viata de om la fondul asigurarilor de sanatate. Politicienii postdecebristi nu manifesta nici un fel de reactie fata de situatia dezastroasa afisata de indicatorii statistici de sanatate care ne claseaza in Europa pe locuri fruntase la TBC, SIDA, rata mortalitatii infantile si codase la rata natalitatii, grad de asigurare cu medicamente si nivel de trai al populatiei.Toti ministri care s-au perindat pe la ministerul sanatatii inclusiv sfintii MIRCEA CINTEZA, OVIDIU BRANZAN, MIRCEA BEURAN, DANIELA BARTOSI,EUGEN NICOLAESCU,ION BAZAC si IULIAN MINCU sunt vinovati de fraudarea a miliarde de euro prin achizitiile abuzive de echipamente nevalorificate abandonate in subsolurile spitalelor si policlinicilor din sintem precum si a medicamentelor mult supralicitate precum si prin furturile cu decontarea unor RETETE FICTIVE prin care s-au dat adevarate tunuri financiare. Numai o ancheta pertinenta a societatii civile (FARA GASCA LUI PETCU sau LUCA LIVIU) ar putea conduce la recuperarea unor sume praduite.

  2. Simona Badulesci si prezervativele.Epoca Cseke va fi dezbatuta in viitor ca prima,mare incercare si realizare a reformei in sanatate.Cind Cseke a trecut spitalele{nu toate} in administrarea de catre primarii si prefecturi un „mare patriot”roman l-a intrbat daca isi da seama ce putere pierde.Mai pe romaneste citi euroi pierde de la fiecare director numit de el{daca nu trecea spitalele la primarii}?Iata un mic calcul:300 spitale{aproximativ}inmultit cu 10000 de euro per capita directoras=3milioane euroi.Juma pentru el{Cseke}si juma pentru Boc si Basescu.Iata si de ce a fost nevoit sa demisioneze.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger