AcasăNewsVezi de ce se prabuseste sistemul bancar mondial

Vezi de ce se prabuseste sistemul bancar mondial

„Investitorul” Bernard Madoff a luat 150 de ani de inchisoare pentru schema Ponzi in care a lucrat cu bancile HSBC, Citigroup si JPMorgan

Specialistii de la Financial New World Order au ajuns la concluzia ca este doar o problema de timp pana ce schema Ponzi mondiala se va prabusi.

Piramida financiara este sortita intotdeauna prabusirii

Semnale exista. Ca in orice joc de tip piramidal (Caritas), inainte de scufundarea piramidei, initiatorii se infrupta din ultimele sume aflate pe tava. De aceea se aude tot mai des ca bancherii isi acorda prime de milioane de dolari sau euro, ca unii deturneaza fonduri pentru a le cheltui „iminent”, iar investitorii stau cu valuta care le arde palmele si cauta cu disperare un loc sigur unde s-o transforme in ceva mult mai concret.

Impumuturi peste capital

„Investitorul” Bernard Madoff a luat 150 de ani de inchisoare pentru schema Ponzi in care a lucrat cu bancile HSBC, Citigroup si JPMorgan

Semintele distrugerii sistemului bancar mondial se gasesc in acele rezerve  care permit bancilor sa imprumute de multe ori capitalul propriu. Problema fundamentala consta in aceea ca, daca un numar de deponenti – aici intra si cei cu sume mici, dar reprezentative pentru statutul lor social si cei cu sume imense –  hotarasc sa-si retraga banii in acelasi timp, bancile pot sa satisfaca doar o parte a acestor cereri. Nu exista banca sa functioneze dupa alt sistem si sa poata oferi siguranta tuturor deponentilor. Chiar si cele mai „sigure”, au intre 5 si 10% din capital imprastiat, fara putinta de recuperare imediata.

Propaganda neagra

Pe fondul propagandei negre generate de razboiul artificial dintre dolar si euro, decizia deponentilor de a retrage banii si de a-i investi in ceva mai stabil este previzibila. Cu toate acestea, bancile nu pot face altceva decat sa incerce sa-si mentina buna reputatie.  Loviturile sub centura, ca retrogradarea ratingului, isi ating scopul, acela de a compromite si a scoate din joc unele banci. Scenariul cel mai sumbru arata ca majoritatea bancilor au investitii riscante, iar cumpararea de datorii de stat este cea mai proasta investitie in vreme de criza generala, care poate sa le compromita intregul capital. Din cauza relatiilor interbancare, colapsul bancilor din Irlanda, Portugalia, Spania ar duce la compromiterea grava a bancilor din Marea Britanie, Franta si Germania si tot asa.

Sfarsitul erei banilor de hartie

Charles Ponzi, care a dat numele schemei nu pentru ca a inventat-o, ci pentru ca in 1920 a manipulat cea mai mare suma de bani

In sistemul bancar mondial, la ora actuala, sunt prea multe lanturi de risc. Pentru a se apara, bancile nu pot face altceva decat sa emita moneda noua, iar acest flux de compensare a deficitelor merge in special spre „verigilor slabe ale lantului”. Rezultatul fericit ar fi cel al aparitiei de stimuli economici, iar daca acestia nu au efect, devalorizarea monedei respective este inevitabila. Situatia este atat de grava in acest moment, deoarece valutele forte la nivel mondial sunt extrem de vulnerabile si multi analisti prevad sfarsitul erei „banilor de hartie”!

Codul roman limita imprumuturile

Legea romana prevedea ca bancherii sa acorde imprumuturi din banii proprii, nu din banii depusi de oameni pentru a fi in siguranta, altfel se punea problema furtului din avutul deponentului! Acest cod este incalcat in totalitate de sistemul bancar modern, care se foloseste de banii deponentilor exact ca in jocurile Caritas, dupa cum sunt cunoscute la noi, numite „schema Ponzi”, de tip piramidal, la modul general.

Cititi maine cum au gandit strategii sa distruga controlat sistemul bancar mondial si ce vor sa puna in loc.

author avatar
Adina Mutar
1.049 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger