AcasăNewsVezi cum se duce razboiul de toamna in Parlament

Vezi cum se duce razboiul de toamna in Parlament

Parlamentul devine, de luni, “cantonamentul” unde Puterea si Opozitia isi vor face incalzirea pentru alegerile din 2012.

Politicienii se incalzesc in Parlament, inainte de finala alegerilor

Cele doua tabere s-au incaierat inca din primavara pe mai multe teme: votul uninominal pur, introducerea votului prin corespondenta, modificarea Constitutiei. In prag de toamna, acestora li s-a mai adaugat comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale, alt lung prilej de vorbe si de ipoteze. Dincolo de vorbele de duh pe care beligerantii si le administreaza zilnic prin intermediul presei, adevarata batalie se da in Parlament, unde Puterea si Opozitia trebuie sa-si numere si supravegheze atent fiecare “bob”, daca vrea sa treaca, respectiv sa respinga, un proiect sau altul. Oarecum stabila la Camera Deputatilor, Puterea sta in schimb foarte prost la Senat, unde dispune de doar un vot in plus. De aceea, strategia preferata pana acum de Coalitia guvernamentala a fost sa depuna legile cu probleme prima data la Senat, Camera Deputatilor devenind astfel camera decizionala. Cum legea obliga insa Senatul sa decida in anumite domenii, PDL trebuie sa se astepte la necazuri serioase in aceasta sesiune.

Senatul, calcaiul lui Ahile pentru PDL

Interesant va fi si sa vedem daca si ce anume au reusit sa “pescuiasca” peste vara cele doua tabere, parlamentarii care isi schimba cuibul politic fiind obligati sa-si anunte in plen decizia. Indiferent de recolta, este clar ca vanatoarea de alesi va continua si in sesiune. Apriga cu adevarat va fi la Senat, unde si o singura captura poate strica socotelile coalitiei guvernamentale. Cunoscand obiceiurile udemeriste, nu ar fi exclus si ca maghiarii sa ceara PDL-ului cate ceva ori de cate ori va fi vorba despre legi dorite de deputati. Situatie in care usor se poate ajunge la tensiuni si santaje in Coalitie. Concluzia: indiferent de vreme, vom avea parte de o toamna fierbinte, in care scandalurile politice se vor tine lant.

author avatar
Simona Badulescu
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger