AcasăNewsVezi cum se circula acum pe Transalpina! (VIDEO)

Vezi cum se circula acum pe Transalpina! (VIDEO)

Desi va fi inaugurata oficial in vara lui 2012, Transalpina, cea mai inalta sosea dintre munti, atrage deja un numar mare de turisti.  Transalpina serpuieste printre munti, pana la 2145 de metri altitudine. Drumul pleaca din Sebes, langa Alba Iulia, si ajunge in localitatea Bengesti, Gorj. In total 148 de kilometri.

Chiar daca nu a fost data in folosinta in mod oficial, pe Transalpina se circula bine. „Lucrarea, de la kilometrul 1 pana la 148 este finalizata in proportie de 80 la suta. Mai sunt de facut ziduri de sprijin, completari la acostamente, podete. Pot sa spun ca mai este putin de facut fata de ceea ce a fost. De asfaltat mai sunt portiuni scurte, cativa kilometri, care vor fi finalizati pana in toamna“, a explicat pentru adevarul.ro Veronica Burf, director adjunct al companiei Romstrade, executantul lucrarii.

Pe teritoriul judetului Alba, mai trebuie asfaltate portiuni intre Lacul Tau si Lacul Oasa, dar si intre acesta din urma si Obarsia Lotrului. „Doar 5 la suta din lungimea DN 67 C care traverseaza judetul Alba  nu este asfaltata“, a acompletat Veronica Burf.

Lucrarile vor fi finalizate cel mai tarziu in august 2012.  Drumul este foarte vechi. A fost construit de romani atunci cand au cucerit Dacia. A fost deschis circulatiei in 1930, cand a fost pietruit pe vremea domniei Regelui Carol al doilea.

Accesul pe DN 67C se poate face fie din Novaci sau Sebes, fie prin Valea Oltului, Brezoi, Voineasa, Vidra, Obarsia Lotrului – locuri de rara frumusete.

Transalpina poate fi o destinatie pentru cei care au chef de drumetie in week-end-ul care bate la usa. Drum bun!


3.734 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger