AcasăNewsVezi cum se apara avocatul acuzat ca a comandat uciderea sotiei pentru...

Vezi cum se apara avocatul acuzat ca a comandat uciderea sotiei pentru asigurare

Avocatul Victor Teodorescu este acuzat ca a comandat uciderea sotiei pentru a incasa asigurarea de viata

Avocatul Victor Teodorescu, acuzat ca a comandat uciderea sotiei sale pentru a incasa asigurarea de viata, a declarat, in fata instantei ca invinuirea i se pare sinistra si nu face „decat sa-i rasuceasca un cutit in inima”, in conditiile in care, dupa pierderea nevestei „doarme numai pe jumatatea sa de pat” si innebuneste. Avocatul brasovean Victor Teodorescu, fost procuror, a fost arestat, joi, de Curtea de Apel Bucuresti, el declarand recurs.

Avocatul Victor Teodorescu este acuzat ca a comandat uciderea sotiei pentru a incasa asigurarea de viata

Teodorescu este acuzat ca a planuit uciderea sotiei sale in perioada 1 – 29 martie, pentru a incasa politele de asigurare care se activau in momentul decesului asiguratului, precum si unele sume din conturi ale femeii.

In fata instantei de judecata, Teodorescu si-a sustinut nevinovatia, subliind ca nu avea cum sa faca aceasta fapt si nici nu avea de ce, deoarece problemele financiare invocate nu sunt reale.

„Apreciaza sinistra aceasta invinuire care i se aduce si nu face decat sa –i rasuceasca un cutit in inima. De 2 luni de zile de cand sotia sa nu mai este a dormit numai pe jumatatea sa de pat si innebuneste in casa in care au locuit impreuna. A facut depresie, a fost internat in spital si urmeaza un tratament pentru ca si-a pierdut sotia„, a consemnat instanta, potrivit motivarii deciziei de arestare preventiva, document obtinut de Mediafax.

Victor Teodorescu a mai spus judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti ca nu ar fi avut cum sa-l determine pe un tanar, „cu antecedente penale, drogat si al carui fizic era jumatate din fizicul sotiei sale”, sa se duca cu un levier sa o ucida pe aceasta, aratand ca „s-a ajuns la confectionarea unor probe de care nu are habar”. El a mai sustinut ca nu a vazut declaratiile martorilor.

Referitor la afirmatiile ca ar avea probleme financiare, Teodorescu a declarat, la instanta, ca „in aceste timpuri toata lumea are probleme financiare”, dar ca „important este sa ai resurse si posibilitati de a trece peste ele”.

El a cerut sa se constate ca are o serie intreaga de imobile si ca, desi are probleme de lichiditati, acestea nu sunt probleme financiare reale.

Ca dovada, avocatul Victor Teodorescu a facut referire la faptul ca, in chiar saptamana premergatoare comiterii faptei, a incheiat o tranzactie imobiliara „care ii permite sa traiasca un numar de luni fara sa faca nimic si sa incaseze 3000 de euro pe luna”.

„Nu a reusit sa inteleaga care ar fi fost mobilul exact pentru care P. (Erwin Victor Presmereanu – n.r.), pe care l-a vazut de 2 – 3 ori in viata si cu care nu a schimbat niciodata mai mult decat un salut, s-a lasat convins de el sa faca o asemenea grozavie. Nu intelege ce avea acesta de castigat de pe urma acestei situatii. S-a afirmat faptul ca urma sa-i stinga o datorie numitei P si, de bucurie, P. a acceptat o instigare la omor din partea sa. Acea datorie despre care s-a facut vorbire este o datorie prescrisa de un an si jumatate. Datoria respectiva s-a nascut in baza unei declaratii unilaterale data in fata unui notar public de martora P., mama coinculpatului P. prin care aceasta recunoaste ca-i datoreaza o suma de bani si se obliga sa-i restituie intr-un timp foarte scurt”, a mai spus Victor Teodorescu in fata judecatorilor, potrivit motivarii.

El a adaugat ca femeia nu i-a mai restituit nimic si ca nu a mai intreprins nimic pentru ca nu avea ce sa execute, dar ca in schimb, s-a folosit de serviciile ei pentru diverse afaceri de la intermedieri imobiliare, obtineri de autorizatii, documentatii tehnice, cadastrale. De altfel, cei doi ar fi avut proiecte mari in derulare impreuna.

„Urma sa vanda un teren de peste 180.000 de euro pentru care avea cumparator si depindea de P. sa-i obtina autorizatia de constructie, terenul fiind intr-o zona considerata zona verde. De asemenea, avea in vanzare un teren la R. in legatura cu care precizeaza ca l-a cunoscut pe acel individ, cunostinta a lui P. de la P. N., in calitate de potential cumparator al acelui teren. Nu a avut niciodata contact direct cu acest individ”, a mai spus Victor Teodorescu in fata instantei.

Cazul crimei de la Brasov – cercetat de Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme – reprezinta o premiera in cazuistica romaneasca, respectiv uciderea unei persoane pentru incasarea politiei de asigurare de viata.

Avocatul Victor Teodorescu a fost pus sub invinuire pentru acuzatia de instigare la omor, respectiv ca l-a platit pe Erwin Victor Presmereanu pentru a-i ucide sotia, in contul unei datorii pe care ar fi avut-o mama autorului la avocat, aproximativ 60.000 de euro. Avocatul ar fi avut, la randul sau, datorii foarte mari, aproximativ 300.000 de lei, au declarat surse judiciare.

Violeta Teodorescu, in varsta de 45 de ani, sotia avocatului brasovean, a fost gasita moarta in locuinta sa, in 29 martie. Ea a fost injunghiata cu un cutit de 25 de ori in gat, iar la cap avea 15 lovituri cu un corp dur.

 

343 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger