AcasăNewsVezi cum s-a aparat Rupert Murdoch in fata parlamentarilor

Vezi cum s-a aparat Rupert Murdoch in fata parlamentarilor

Rupert Murdoch, ultimul dintre baronii de presa impatimiti de adevar si senzational, este el insusi acum „stire” de prima pagina.

Rupert Murdoch a trebuit sa fie pazit la sosirea la Parlament, de ziaristii care i-au luat masina cu asalt

Rupert Murdoch si fiul sau, James, au comparut in fata unui comitet parlamentar britanic pentru a fi audiati in scandalul interceptarilor ilegale, care au dus la arestarea a zece jurnalisti de top de la News International si moartea altui fost reporter. Murdoch a admis ca a aprobat in cadrul sedintelor care stabileau bugetul sume de bani cash pentru ziarele din imperiul sau, dar nu a cerut niciodata detalii despre cum au fost cheltuiti. Faptul ca au fost angajati  detectivi particulari pentru anchete speciale, care implicau si tehnica specifica, nu-l considera o ilegalitate. Atat el, cat si fiul sau, James, aflat in comitetul director al corporatiei, au declarat ca n-au stiut de inteceptarile ilegale inainte de debutul scandalului, iar cand au aflat, au cerut demisia celor implicati.

Jurnalistul, instrument al libertatii umane

Rupert Murdoch (80 de ani) este fiul unui reporter de razboi renumit in Australia, tara de origine. „Am fost crescut de un tata care credea ca jurnalistul – fiind el insusi un reporter devotat adevarului – este cel mai important instrument al libertatii umane”, spunea Rupert Murdoch in 2008. A studiat la Oxford, apoi a castigat zece lire pe saptamana ca reporter la un ziar din Birmingham. Intors in Australia, a devenit patronul unui ziar local la doar 22 de ani. In 1969 a inceput achizitionarea unor publicatii din Marea Britanie, socandu-si cititorii cu dezvaluiri senzationale. Cine lucra in imperiul media al lui Murdoch stia ca trebuie sa vina mereu cu reportaje si anchete de senzatie, chiar daca ar fi trebuit sa scormoneasca in cele mai secrete unghere, inclusiv in viata intima a unor personaje de pe scena publica, ceea ce i-a adus multi dusmani. Acum, acestia s-au unit sa-l distruga.

Martorul principal, gasit mort

Principalul martor, Simon Hoare, a fost gasit mort in apartamentul sau

Reporterul care a declansat tot acest scandal, Simon Hoare, 47 de ani, a fost gasit mort luni, in apartamentul sau din Watford. Vazand amploarea scandalului si implicatiile la toate nivelele sociale, devenise paranoic, dupa cum spun apropiatii. Credea ca cineva il va ucide! Cert e ca a murit, dar politia a avansat doua ipoteze pana la finalizarea autopsiei: o supradoza accidentala sau un suicid! Daca n-ar fi murit, trebuia sa apara ca martor in fata comisiei parlamentare, alaturi de fostii sai patroni.

author avatar
Adina Mutar
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger