AcasăNewsVezi cum isi fac romanii rau pe banii lor

Vezi cum isi fac romanii rau pe banii lor

Romanii au cheltuit 140 de milioane de euro pe hamburgeri si cheeseburger

In ciuda avertismentelor privind consumul de junk-food, alcool sau tutun, romanii cumpara in draci produsele cu pricina.

Romanii au cheltuit 140 de milioane de euro pe hamburgeri si cheeseburger

140 de milioane de euro. Atat au lasat anul trecut romanii la caseriile restaurantelor fast-food de pe piata locala, cu peste 3 milioane de euro mai mult decat in 2009. Desi cifrele nu sunt deloc de neglijat, goana romanilor dupa hamburgeri este pusa pe seama saraciei. “In perioadele dificile din punct de vedere economic oamenii merg acolo unde cred ca pot manca mai ieftin, si restaurantele de tip fast food sunt cea mai buna solutie in opi­nia lor”, sustin specialistii, precizand totodata ca, din cauza scaderii veniturilor, oamenii au renuntat sa mai iasa in oras. Iar atunci cand au iesit au preferat restaurantele cu mancare mai ieftina.  Consumul produselor de fast-food nu este insa doar un obicei al romanilor stramtorati. Si in alte tari, in timpul crizei, oamenii au ales mancarea mai putin sanatoasa, dar mai ieftina, in detrimentul produselor proaspete sau eco. Ce-i drept, restaurantele cu pricina au profitat de moment, sporindu-si clientela cu ajutorul promotiilor.

Viciul, la loc de cinste

Au, n-au bani, romanii nu renunta insa la micile placeri ale vietii, masa copioasa la fast-food fiind stropita cu bere din belsug si incheiata cu o tigara. Chiar si in vremuri de criza, cand nu au mai avut bani pentru imbracaminte/incaltaminte si au mai renuntat la achizitionarea produselor de ingrijire personala, romanii au gasit reurse pentru cele doua vicii. Asa se face ca peste 10% din veniturile lunare s-au dus pe alcool si tutun. Culmea, desi ne-am confruntat cu serioase probleme economice, vanzarile acestor produse nu numai ca nu au scazut, ba chiar au crescut, semn ca romanul este gata sa faca orice sacrificiu pentru un pahar de vin si o tigara.

author avatar
eNational
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger